Košarka, lopta, košarkaška lopta
Foto: Shutterstock

Nebojša Đurović (49), sin proslavljenog košarkaškog trenera Vlada Đurovića pronađen je mrtav u petak oko 14 sati u Beogradu.

Nebojšino telo pronađeno je na Bežanijskoj kosi, u Rajkovoj šumi, a uviđaj je obavljen na licu mesta i sada se čeka više informacija.

Nebojša Đurović je jedno od dvoje dece čuvenog trenera, koji ima i ćerku Ninu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Imam sina i ćerku, presrećan sam što su njih dvoje u mom životu. Stariji igrači su se nekad šalili da „lafovi dobijaju ćerke, a cmizdravci sinove“, a ja sam imao njih dvoje. Danas su oni svoji ljudi. Ćerka Nina je završila filozofiju, a sin Nebojša psihologiju. Bio sam trenerska zvezda, a oni su odrasli bez mene, jer nikada nisam bio tu. Zbog toga i danas nemamo odnos kakav bi trebalo da imamo. Korektni smo, ali nije to to. Nisam ih mazio kad su bili mali, bio sam uvek na treninzima, jurio košarkaše, navijače i direktore klubova“, rekao je čuveni trener jednom prilikom o svojoj deci.

Vlade Đurović (75) je tokom igračke karijere bio u OKK Beogradu, gde je započeo i trenersku. Kasnije je vodio Slobodu iz Tuzle, Šibenku, Budućnost, Zadar, Crvenu zvezdu, FMP, Vojvodinu, AEK, Aris, Limož…

Vlade Djurovic
Vlade Đurović Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Potražite pomoć

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu: broj 011/7777-000 je SOS telefon koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“.

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od devet do 18 prima bez zakazivanja.

Ako vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere centra „Srce“ od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare