Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić još jednom je reagovala na to što inspektora Slobodana Milenkovića, kako je naveo njegov pravni zastupnik, prate i snimaju pripadnici BIA. Tom prilikom se obratila i Ani Brnabić, pitavši je zašto ne sme da smeni Aleksandra Vulina, šefa Bezbednosno informativne agencije.

„Gospođo Brnabić, zašto ne smete da rezrešite Vulina sa čela BIA? To je Vaša nadležnost, član 5 Zakona o BIA“, napisala je Tepić na Tviteru, a potom i dodala:

Ugrožava državu, a sada i život ispektora Milenkovića uoči svedočenja za „Jovanjicu“, a koji je juče sam otkrio Vulinove uhode na delu. Zato ćete sutra sa Vulinom odgovarati“, navela je ona.

PROČITAJTE JOŠ...

Inače, Tepić se ovim povodom oglasila i u sredu, istakavši da je preopasno što Milenkovića prate i snimaju pripadnici Bezbednosno-informativne agencije.

„Ljudi, ovo je preopasno! 25 dana pred svedočenje o otkriću najveću fabrike droge „Jovanjica“, inspektor Milenković je uhvatio Vulinove iz BIA poslate da ga prate“, napisala je Tepić na Tviteru.

Istakla da direktor BIA Aleksandar Vulin koji se nalazi na „crnoj listi“ SAD zbog trgovine drogom, „uhodi inspektora za borbu protiv droga“.

„Među okrivljenima za „Jovanjicu“ su i lica iz BIA, jer su bili prvi prsten zaštite prvooptuženog vlasnika „Jovanjice“ Predraga Koluvije. Njima se mesecima odlaže suđenje. Mi mesecima upozoravamo da se sprema likvidacija inspektora Milenkovića i Mitića koji su „Jovanjicu“ otkrili“, navela je Tepić.

Advokat Zdenko Tomanović koji zastupa Slobodana Milenkovića zvanog Mali Senta, policijskog inspektora koji je postao poznat posle slučaja „Jovanjica“, rekao je ranije da se njegov klijent ponovo nalaz „na udaru BIA“, da ga prate i snimaju.

Tomanović je saopštio da je „Milenković uočio nepoznate osobe koje su preduzimale radnje daljinskog audio i video snimanja i neposredne fizičke pratnje, kako u objektu u kojem se nalazio, tako i prilikom kretanja Milenkovića“.

„Nakon što je Milenković te osobe u prisustvu građana zaustavio i ograničio im kretanje, ustanovio je da se radi o pripadnicima BIA koji su na zadatku“, izjavio je Tomanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar