Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, objavila je na svom Tviter nalogu jučerašnju Odluku Vlade o obrazovanju Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovid 1 9. Ona je navela da je to dokaz da su se Brnabić, Lončar, Kisić, i Kon lažno predstavljali i da je tek sada formiran Krizni štab.

„Evo dokaza da su se Brnabić, Lončar, Kisić, Kon lažno predstavljali i bili samo Vučićeva grupa za propagandu! Tek danas je obrazovan Krizni štab! A i ovaj mimo resornog zakona! Hvala svima koji ste nam verovali i podržali krivičnu protiv njih koju sam podnela sa Vladimirom Todorićem“, navela je juče Tepić.

Ona je danas izjavila da su premijerka Brnabić, ministar Lončar, lekari Kisić Tepavčević, Kon i drugi pokušali pre nekoliko dana da se „opravdaju objasnivši da postoji nekakav zaključak od 13.marta o formiranju Kriznog štaba, iako on nikada nije objavljen na sajtu Vlade, u službenim aktima ni toliko, a navodni primerak tog zaključka objavljen je tek pre nekoliko dana u tabloidima i to sa oznakom ‘privatna arhiva'“.

„Međutim, ovaj naknadno proizvedeni papir naslovljen ‘Zaključak Vlade’ je čisto izigravanje zakona, ako znamo da je jedini nadležni akt u ovim okolnostima Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i nadležna Komisija u skladu sa ovim zakonom, a ne izmišljenim i nezakonitim zaključcima kako Vučiću, Brnabićevoj i Lončaru padne na pamet. Svoje nesnalaženje u prikrivanju ovog skandala nisu ipak mogli da sakriju, te nakon višednevne propagande da objasne kako je ‘Zaključak’ o osnivanju Kriznog štaba pravo rešenje i da nema potrebe da se igde objavljuje, samo par dana kasnije, u petak 30. oktobra, ipak ceo poduhvat preokreću i sada objavljuju u Službenom glasniku prvi put Odluku o obrazovanju Kriznog štaba“, navela je Tepić.

Podsećamo, pre dve nedelje ona je rekla da Krizni štab za suzbijanje korone ne postoji, jer zvanično rešenje o imenovanju njenih članova ne postoji.

„Neka novinari pitaju ‘članove’: pokažite rešenje Vlade o vašem imenovanju! Nema! Jer ne postoji! Samo fantomski Vučićev štab. Zakonska Komisija nikad nije osnovana“, navela je Tepić.

Njene navode tada je demantovala premijerka Ana Brnabić i na Tviteru podelila link saopštenja o obrazovanju Kriznog štaba, koji je objavljen na sajtu Vlade Srbije.

„Vama je laž pravilo i način vođenja celokupne vaše politike. Drsko i svakodnevno laganje. Ne ‘zaobilaženje istine’, već drsko, otvoreno, bestidno laganje“, navela je Brnabić.

Potpredsednica SSP potom je pozvala premijerku na TV duel i zatražila od nje da objavi dokument.

„Dajte dokument o formiranju Kriznog štaba! Ne ‘vest’, nego akt! A ne možete, jer ne postoji, ni u Službenom glasniku“, zaključila je Tepić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare