Stranka Slobode i pravde, Ruma, SSP, Borko Stefanović, Marinika Tepić i Dejan, Dejan Bulatović
Foto: Stranka slobode i pravde

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović, potpredsednica SSP Marinika Tepić i Dejan Bulatović iz ove stranke, rekli su prilikom posete Rumi, da je Ruma jedan od gradova u kome radnici kod investitora rade za niske plate, prekovremeno i vikendom bez naknade koja omogućava normalan život.

Stefanović je rekao da su svi investitori dobrodošli i domaći i strani, a subvencije mogu da dobiju samo ukoliko radnicima daju platu na nivou prosečne plate i da proizvod koji prave bude napravljen od bar 51% domaćeg materijala.

„Radnici u Rumi, treba da znate da dolazak na vlast sutra Stranke slobode i pravde i ujedinjene opozicije, za vaše živote znači to da vas niko neće pitati u kojoj ste stranci, da ćemo gledati da li su ljudi kvalifikovani, da li imate znanje ili ne“ zaključio je Stefanović.

Stranka Slobode i pravde, Ruma, SSP, Borko Stefanović,
Borko Stefanović Foto: Stranka slobode i pravde

Marinika Tepić osvrnula se na novi zakon o budžetu i eksprorijaciji rekavši da je taj zakon legalno otimanje imovine:

„Danas će da im se svidi vaša firma, vaša njiva, žena, ćerka i oni će doći to da uzmu jer smatraju da im to pripada. Smatrali su dok se nisu pojavili hrabri ljudi, ovome moramo da stanemo na put jer će Srbija ne stati. Ostaviće nam zagašenu, istrošenu, poptuno uništenu zemlju. Ako država, a Vlada će to moći svojevoljno da radi odluči da je neki prostor, neka parcela neki prolaz od javnog interesa u roku od 5 dana se po hitnom postupku odlučuje da morate da odete sa svog ognjišta, iz svoje kuće i to će biti legalno.

Od kad je sveta i veka pravo na svojinu je nepovredivo pravo, a kod nas će otimanje biti legalizovano. Zato smo mi juče tražili da se taj zakon hitno povuče iz procedure jer njime legalizuju otimanje imovine ljudima, privantim licima što je u potpunosti suprotno sa civilizacijskim normama“.

Stranka Slobode i pravde, Ruma, SSP, Marinika Tepić
Marinika Tepić Foto: Stranka slobode i pravde

O tome kako građani loše žive potpredsednica SSP je ispričala kako roditelji pelene kupuju na komad.

„Ja sam nedavno ušla u market i primetila otvoreni paket pelena i potom sam otišla do radnice da prijavim, neko će uzeti i ukrasti. Radnica mi je rekla a, ne, ne, mi to prodajemo pelene na komad. Zato što roditelji nemaju da kupe ceo paket pelena ili čekaju sredinu meseca za drugi deo plate“ rekla je Tepić.

BONUS VIDEO: Marinika Tepić o susretu sa Zagorkom Dolovac

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar