Stranka slobode i pravde
Stranka slobode i pravde Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da je "tri godine nakon pokušaja ubistva Borka Stefanovića" u Kruševcu jasno da su lokalne siledžije, koje su napale zamenika predsednika SSP, "imale zaštitnika u liku (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića".

SSP navodi da je i pre nego što je Apelacioni sud u Kragujevcu napadačima Gmijoviću, Šaponjiću i Živkoviću smanjio kazne ispod zakonskog minumuma i osudio ih zbog izazivanje nereda i opšte opasnosti, „ovaj triling nasilnika u jednom od svojih televizijskih nastupa abolirao Vučić lično“.

„Ako nekome nije jasno po čijem su naređenju radili Gmijović, Šaponjić i Živković onda treba da zna da su upravo oni na poziv Srpske napredne stranke (SNS) palili baklje po krovovima zgrada u Kruševcu u sklopu kampanje mržnje protiv (predsednika SSP) Dragana Đilasa. Pokušaj ubistva jednog od opozicionih lidera, relativizacija tog napada od strane predsednika države i odsustvo istrage o razlozima i nalogodavcima napada su slika kako ovaj režim tretira svakog ko mu se suprotstavi“, navodi se u saopštenju.

SSP navodi da garantuje da će „nakon što građani smene ovaj nenarodni režim svi koji su proganjali, maltetirali i fizički nasrtali na ljude, ali i svi nalogodavci napada na opoziciju i građane, odgovarati u skladu sa zakonom“.

BONUS VIDEO: Borko Stefanović: Više od 50 posto glasača biće protiv SNS-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar