Lideri Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i Marinika Tepić održali su konferenciju za medije pod nazivom "Imamo plan za dan posle".

Tepić je na početku istakla da je u Srbiji neophodan “zakon o povratku časti.

“Kao svedoci degradiranja od ovog fašisoidnog režima, okupili smo se pre dve godine oko Stranke slobode i pravde, odlučni da oslobodimo našu divnu Srbiju od otimača i ugnjetača. Odlučni smo da pobedimo ovaj režim i pobedićemo. Osnovna okosnica plana za dan posle jeste plan za povratak pravde i to kroz tri zakona, a mi vam garantujemo da ćemo se povući iz politike ukoliko u prvih šest meseci ne sprovedemo ono što smo danas potpisali – Zakon o poreklu imovine, ali onaj pravi, ne ovaj kojim su legalizovali nelegalno stečenu imovinu. Drugi zakon je Zakon o specijalnom antikorupcijskom tužiocu koji će istraživati koruptivne radnje svih javnih funkcionera – od predsednika republike, Vlade, ministara, gradonačelnika opština i svih onih kojih su se ogrešili kroz korupciju”, rekla je Tepićeva i dodala:
“Treći zakon, brat blizanac, jeste tužilačka policija. Da antikorupcijski tužilac ima svoju policijsku jedinicu, sa finansijskim i pravnim agentima, koji su podređeni njemu, a ne političkoj figuri u Ministarstvu unutrašnjih poslova, pa se gube predmeti u fiokama. Treći zakon, koji će se baviti povratkom časti naših građana”, rekla je ona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare