Milorad Vukašinović
Milorad Vukašinović Foto: Printscreen/YouTube/KCNS

Za novog člana Saveta REM-a danas je izabran Milorad Vukašinović, novosadski novinar, autor emisije “Geopolitika” i bivši član Treće Srbije. Nedim Sejdimović, novinar nedeljnika “Vreme”, navodi da je Vukašinović poznat po izrazito nacionalističkim nastupama i da je pristalica teorija zavera, te da "nije ni dovoljno stručan niti dostojan funkcije člana Saveta REM-a".

Sa tri meseca zakašnjenja Skupština Srbije izabrala je Milorada Vukašinovića za člana Saveta REM-a, a nakon što je na tu poziciju podneo ostavku Slobodan Cvejić, profesor Filozofskog falkulteta.

Vukašinovića je za tu funkciju predložila Skupština Vojvodine.

Nedim Sejdimović, novinar “Vremena” iz Novog Sada, kaže za Nova.rs da je novoizabrani član Saveta REM-a poznat “po izrazito nacionalističkim nastupima, po širenju raznih mitskih pričao o velikom srpskom narodu i pristalica teorija zavere”.

“To je čovek koji ni u kom slučaju nije ni dovoljno stručan niti dostajan funkcije člana Saveta REM-a, u onom smislu u kojem bi ta institucija trebalo da funkcioniše u koristi građana Srbije. Sa druge strane, s obzirom na to kakav je Savet REM-a i kako funkcioniše u poslednje vreme može se reći da je u ovakvom Savetu REM-a njemu mesto pored ostalih članova koji rade u interesu partije na vlasti, a ne u interesu građana”, ističe Sejdimović.

Sudeći po pisanju medija, Vukašinović je bio član Treće Srbije. Kako je pisao list “Danas” 2013. godine, kao novoizabrani član on je tada izjavio da mu „niko nije uputio iskren, nedvosmislen i nekalkulantski poziv kao Treća Srbija“.

Međutim, on se dve godine kasnije našao među 17 isključenih članova te stranke, koji su, kako je objavio portal 021, u otvorenom pismu njenom predsedniku Miroslavu Paroviću naveli da je njegova odluka o odstranjivanju pojedinih članova nevažeća.

Bivši saradnik Maje Gojković

U biografiji Milorada Vukašinovića, koja je objavljena na sajtu Skupštine Srbije, navodi se da je diplomirani pravnik, rođen u Beranama, kao i da je novinarstvom počeo da se bavi od 1992. godine. U redakciji Informativnog programa TV Novi Sad, kako piše, bio je novinar, reporter, glavni urednik Gradskog programa i pomoćnik glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa.

U biografiji je između ostalog navedeno da je bio i odgovorni urednik NS plus kanala, da je radio na televizijama Tisa u Bečeju, Jesenjin, Melos i Most u Novom Sadu, a da od januara uređuje emisiju “Geopolitika”.

Kako piše na sajtu parlamenta, svega mesec dana, od decembra 2004. do janaura 2005 bio je šef Kancelarije za informisanje gradonačelnika Novog Sada, u vreme kada je na toj poziciji bila Maja Gojković, kao i saradnik za informisanje u JGSP “Novi Sad”. U biografiji piše i da je od avgusta 2011. do danas zaposlen u Matici sroskoj na poslovima višeg stručnog saradnika u okviru projekta “Srpski biografski rečnik”.

Izdao je četiri knjige, a u pripremi je i peta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare