REM i SNS kombo
Foto: N1

Juče je u Skupštini Srbije održana sednica Odbora za kulturu i informisanje na kojoj su se predstavili novi kandidati za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM). Izvori iz REMa za Nova.rs navode da je reč o kandidatima koji su bliski krugovima SNS, ali naglašavaju - to ne mora nužno da znači da neče poštovati zakon.

Višnja Aranđelović, jedna od članica Saveta REM, s druge strane za Nova.rs ističe da ne poznaje ni jednog ni drugog kandidata, ni privatno, a ni poslovno.
Naime, nadležni odbor Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine predložio je dva novinara sa Radio televizije Vojvodina – Milorada Vukašinovića i Gorana Erora, objasnivši da obojica ispunjavaju sve uslove za članove Saveta REM-a.
Obojica kandidata predstavila su kratko svoje biografije. Vukašinović je rekao da ovaj predlog doživljava kao priznanje za svoj novinarski rad ali i obavezu da posao obavlja odgovorno u skladu sa interesima svoje profesije.
Izvor za Nova.rs iz REM, navodi da je u medijskim krugovima poznato da su oba kandidata bliska SNS-u, ali da to nužno ne znači da će vladajuća partija imati uticaja na njihov rad u Savetu REM.
S druge strane, Višnja Aranđelović, jedna od članica Saveta REM, istakla je za Nova.rs da ni jednog ni drugog kandidata ne poznaje ni lično, a ni privatno.
Višnja Aranđelović Foto:FoNet/Presstup
„Ja ne mogu unapred da govorim o potencijalnim članovima Saveta REM. Ljude ne poznajem, ni privatno, a ni poslovno. Ja sam jako cenila rad Slobodana Cvejića, bivšeg člana Saveta REM, on je bio odabran od strane Narodne skupštine na predlog Skupštine AP Vojdovine, a na predlog Srpske napredne stranke. To svejedno nije uticalo na njegov rad u REM“, rekla je Aranđelović za Nova.rs.
„Ne bih davala ocene unapred kada je reč o novim potencijalnim članovima. Jedina moja očekivanja od novog člana Saveta REM su da poznaje medije i da svoj posao obavlja profesionalno“, zaključila je ona za Nova.rs.
****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar