Dušan Teodorović
Dušan Teodorović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Akademik Dušan Teodorović izjavio je u Novom danu da je "on čovek koji zagovara slom ovog režima". "Naša snaga je u zajedništvu. To je nešto u šta ja duboko verujem. Prvi zadatak mora da bude ujedinjenje u slamanju režima Aleksandra Vučića, pa posle tek kreće politički život u zemlji našoj, mi trenutno nemamo politički život, imamo represiju jednog režima", kaže on.

Govoreći o pisanju Blica o istraživanjima javnog mnjenja pred izbore, kaže da „nije siguran da li veruje u te podatke“.

„Svedoci smo da se mnoge stvari u ovoj zemlji falsifikuju, pa zašto ne bi i istraživanje. Postoji mnogo pitanja koja bi mogla da se postave“, kaže on za N1.

Kako kaže, „on je čovek koji zagovara slom ovog režima“.

„Naša snaga je u zajedništvu. To je nešto u šta ja duboko verujem. Prvi zadatak mora da bude ujedinjenje u slamanju režima Aleksandra Vučića, pa posle tek kreće politički život u zemlji našoj, mi trenutno nemamo politički život, imamo represiju jednog režima“, kaže on.

Ističe da bi voleo da vidi poštene izbore.

„Voleo bih to da vidim, pa ako ovaj narod većinski odluči da želi da živi u zemlji u kojoj mu neko kao milostinju daje 20 evra državnog novca, onda neka narod tako živi. Mi plaćamo već danak u krvi, plaćali smo Turcima, a i sad ga plaćamo režimu Aleksandra Vučića, tako što 40,50 hiljada najboljih, najsposobnijih, najobrazovanijih mladih ljudi napušta zemlju svake godine, 50.000 se manje rodi beba nego što umre ljudi, a tu je i ubijanje koronom. Ova vlada je direktno odgovorna zbog nepreduzimanja mera“, kaže on.

„Struka da istupi i spreči tragediju“

Dodaje da struka mora da istupi i spreči tragediju.

„Ja verujem medicini, lekarima, molim ih da zauzmu čvrst stav“, kaže Teodorović.

Govoreći o antivakserima, kaže da je to poražavajuće, ali i nepošteno.

„Svaki antivakser koji se leči lekovima za konje, kad se razbole, onda kucaju na vrata zdravstvenog sistema. Zašto tada ne idu u svoju vajber grupu, gde su razmenjivali recepte, zašto ih ne leči ta grupa. I taj domino efekat koji se dešava u zdravstvenom sistemu, lekari drugih specijalnosti su povučeni, priučeni da budu kovid lekari, nema dovoljno lekara na kardiologiji, onkologiji, atinvakseri indirektno ubijaju te pacijente“, kaže on.

Ističe da mu je neverovatno, ali da „mora da složi sa Aleksandrom Vučićem“ u apelima za vakcinaciju.

„Ljudi, molim vas, vakcinišite se. Ja imam šestoro unuka, moj najmlađi unuk koji je vakcinisan ima 12 godina, moja tašta ima 90 godina, svi su vakcinisani. Savetnici FDA su podržali Fajzerovu vakcinu za decu od pet godina, da li Amerika želi da pobije svoju decu, zašto niko tako ne razmišlja“, kaže on.

„U svetu tridesetak metoda za projektovanje metroa, 31. metod – srpski“

Govoreći o metrou u Beogradu, kaže da „u svetu postoji možda tridesetak metoda za projektovanje metroa“.

„Postoji i 31. metod kako se projektuje metro, to je srpski metod. Svi imaju mišljenje kako bi trebalo da bude. Ovaj predlog je rezultat političkih i privatnih interesa“, kaže on.

Ističe da bi bilo normalno i fer u ovoj situaciji da se stavi moratorijum od šest meseci, godinu, dve.

„I da druga grupa eksperata može da iznese svoje mišljenje i da ga obrazloži“, kaže Teodorović.

BONUS VIDEO Šta je vlast prihvatila, a opozicija odbacila

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare