Dragan Đilas Foto:Dragan Mujan /Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je, komentarišući dogovor vlasti i dela opozicije o izbornim uslovima, da je demokratija u Srbiji "ubijena" i da se to ne može promeniti "milošću ubice".

„Ubio ju je režim Aleksandra Vučića tako što krši zakone, uništava sve institucije i organizuje izbore tako da su pljačka i korupcija sastavni deo“, kazao je Đilas na konferenciji za novinare u Subotici.

Predstavnici vlasti i dela opozicije koji su učestvovali u međustranačkom dijalogu o izbornim uslovima bez posredovanja predstavnika Evropskog parlamenta, potpisali su juče sporazum.

Đilas je ponovio da SSP zahteva da se na javnom medijskom servisu omogući prisustvo opoziciji i „ljudima koji imaju znanja“, kao i da se zaustavi pritisak na birače.

„Ne možete očekivati od onih koji su takvu zemlju napravili, da se odreknu toga“, ocenio je on.

Đilas je dodao da trenutno razgovara sa predstavnicima Demokratske stranke, Pokreta slobodnih građana, Narodne stranke i Pokreta za preokret, kao i sa mnogim nestranačkim ličnostima, o tome da li će taj deo opozicije izaći na izbore na proleće.

BONUS VIDEO: Đilas: Sram vas bilo evroparlamentarci

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar