Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA

Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić, sastala se sa suprugom predsednika Egipta, Entisar El Sisi, u Novom administrativnom gradu Egipta.

Novi adminstrativni grad predstavlja projekat ekonomskog razvoja Egipta i sastavni je deo inicijative pod nazivom „Vizija Egipta 2030“.

Sa izgradnjom Novog administrativnog grada se započelo 2015. godine. Grad će postati nova administrativna i finansijska prestonica Egipta, kao i novi kulturni centar.

Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA

U razgovoru u subotu supruga dva predsednika, Tamare Vučić i Entisar El Sisi, kako je saopšteno, potvrđeno je snažno i trajno prijateljstvo naroda dveju zemalja, kao i dve države, koje sledeće godine obeležavaju 115 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Obostrano je izražena spremnost za dalje produbljivanje i unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa, sa akcentom na mogućnosti jačanja ekonomske saradnje.

Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA

Ukazano je i na potrebu intenziviranja kulturne saradnje, u cilju još boljeg međusobnog razumevanja i povezivanja naroda dveju zemalja. Dve dame su iznele konkretne predloge za kultrunu razmenu, kao i saradnju u domenu sporta i omladine.

Tamara Vučić je u pratnji supruge predsednika Egipat, Entisar El Sisi, obišla kulturne znamenitosti Novog administrativnog grada, među kojima su zgrada najveće opera u regionu Bliskog istoka, sa 3.500 sedišta, novi muzej i biblioteka, kao i Koptska katedrala „Hristovog rođenja“. Otvaranje za javnost ovog potpuno novog kompleksa „Grada umetnosti i kulture“, predviđeno je za naredni period, a dve prve dame su među prvima posetile ovo velelepno zdanje.

BONUS VIDEO Francusko-nemački predlog o rešenju za Kosovo prilika da obe strane proglase pobedu? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare