Tadić: Štetno insistirati da opozicija ima šanse samo na izborima u Beogradu

Politika 27. avg. 202109:50
Podeli:
Boris Tadic
Boris Tadić Foto:N1

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić ocenio je da je štetno insistirati da opozicija ima šanse samo na izborima u Beogradu jer se time demotivišu apstinenti u Srbiji.

„Izbori su dovoljno daleko, tako da itekako postoji mogućnost da se i u drugim delovima zemlje podgine šansa za pobedu opozicije. Medjutim, to se neće destiti ukoliko insistiramo samo na Beogradu jer ćemo time obeshrabriti ionako demotivisane gradjane“, kazao je Tadić za današnji „Blic“.

Tadić je istakao da je siguran da i ostatak zemlje želi da bude „oslobodjen kriminalne vlasti“ kao i Beogradjani, i da oni nikako ne smeju biti zanemareni.

On je naglasio da je pogrešno da opozicija diskutuje u medijima o najefikasnijem načinu na koji bi trebalo da izadje na izbore na proleće, već da bi trebalo da to medjusobno dogovore, kako je i ranije predlagao.

„Taj poziv upućem od septembra prošle godine i ponovio sam ga i nakon što je (predsednik Stranke slobode i pravde Dragan) Djilas izašao sa predlogom jedinstvene liste u Beogradu. Nažalost, upravo oni koji u medijima najviše zagovaraju jedinstvo, u praksi najviše odbijaju pozive na zajedničke sastanke i koordinaciju“, ocenio je on.

Tadić je ponovo pozvao ostatak opozicije da se sastanu kako bi dogovorili način na koji će nastupiti na izborima.

„Konsolidacija opozicione borbe mora biti iznad svih pojednačnih interesa i to ne sme biti pitanje monopola, već zajedništva i iskrene namere i volje“, rekao je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar