Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIĆ

Besmisleno je komentarisati neki uoči izbora ad hoc napravljen pokret i izjavu da se plašimo konkurencije pokreta koji nema ni program, već par sklepanih pasusa neke deklaracije reciklirane iz politike stranaka iz kojih dolaze i koji je improvizovan od nekoliko pojedinaca, čija politička naivnost je upotrebljena za Vučićev interes, izjavio je predsednik SDS Boris Tadić za Nova.rs. kao reakciju na navode Marka Đurišića da je odustao od borbe protiv režima.

Nisu tema oni ( Srbija 21 ), već Vučić koji upravo podstiče ovakve projekte kako bi se opozicionari gložili među sobom. Njemu je upravo u interesu da optužujemo žrtve, kako bi se skrenula pažnja sa dželata“, poručio je Tadić.

Prema njegovim rečima, slabosti su sastavni deo ljudskog karaktera i zato bi trebalo da imamo razumevanje za ovakvo ponašanje pojedinih opozicionara, baš kao i za one koji glasaju za Vučića i učlanjuju se u SNS da ne bi izgubili posao kojim prehranjuju porodicu.

Tema je, kaže Tadić, onaj koji upotrebljava te ljudske slabosti za najogavniju trgovinu ljudskim dušama.

„Međutim, njegova  ( Vučićeva ) strategija skoro decenijskog razbijanja opozicije, stalnim hvatanjem u mreže onih koji su slabi, vratiće mu se kao bumerang, jer takvom strategijom on zapravo na najbolji način dugoročno kadrira opoziciju odstranjujući iz nje politički i karakterno nespremne za borbu kakva nam je potrebna“, kaže predsednik SDS.

On za  predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića kaže da je „trgovac ljudskim dušama koji će se na kraju suočiti sa opozicijom u kojoj će ostati samo najjači i koja će u biti u potpunosti jedinstvena.

„Ono što je danas ključ njegovog dosadašnjeg zadržavanja na vlasti, sutra će postati ključ njegovog političkog pada. I to je jedna od zakonomernosti politike“, zaključio je Tadić za Nova.rs.

Marko Đurišić, do ulaska u organizaciju „Srbija 21“, bio je Tadićev potpredsednik stranke i u intervjuu za dnevni list „Blic“ rekao je da je u jednom trenutku postalo jasno da različito vide ovaj politički trenutak.
„Ja kao trenutak u kome je neophodno iskoračiti i suprotstaviti se režimu Aleksandra Vučića aktivnom politikom i na izborima, a on odustajanjem od borbe“, rekao je Đurišić za „Blic“.