Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Jedan od lidera organizacije "Srbija 21" Marko Đurišić ocenio je da je neophodno suprotstaviti se režimu Aleksandra Vučića aktivnom politikom i da su se članovi te koalicije uželeli prave politike i borbe.

„U jednom trenutku je postalo jasno da lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić i ja različito vidimo ovaj politički trenutak. Ja kao trenutak u kome je neophodno iskoračiti i suprotstaviti se režimu Aleksandra Vučića aktivnom politikom i na izborima, a on odustajanjem od borbe“, rekao je Đurišić za list Blic.

Đurišić je naveo da će u naredna dva meseca ta koalicija imati snažnu kampanju, okupljanja, širenja i stvaranja alternative.

Govoreći o navodima da su oni „Vučićeva opozicija“, Đurišić je kazao da „ne razume takve komentare“ i ocenio je taj izraz kao „izraz nemoći besa, agresije onih koji nisu spremni da imaju konkurenciju“.

Prema njegovim rečima, iza takvih komentara stoji želja da se nešto novo i drugačije diskredituje na samom početku i dodao je da ta organizacija „ima svoj plan i njega će ga se i dalje držati“.

Organizacija „Srbija 21“ za danas u 11 časova najavila je skup u centru Sava pod sloganom „U susret izborima 2020“.