Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Organizacija "Srbija 21" izaći će na parlamentarne i lokalne izbore koji će biti održani u aprilu, saopštio je danas u Beogradu Nenad Konstantinović na skupu te grupacije "U susret izborima".

Konstatinović je kazao da su za tu odluku svi predstavnici lokalnih odbora, političkih grupa, grupa građana, kao i organizacija koje okupljaju mlade, manjine i nevladin sektor iz više od 100 gradova i opština širom Srbije, a koje su u organizaciji „Srbija 21“.

„Okupljanje građana iz cele Srbije i učestvovanje na predstojećim izborima samo je prvi korak“, naveo je Konstantinović i dodao da će u naredna tri meseca stvoriti organizaciju koja može da se izbori za promenu izbornih uslova i promenu vlasti.

Prema njegovim rečima, svi koji su danas sedeli u sali u Centru Sava znaju kako se menja vlast, naučili su mnogo iz grešaka koje su pravili u proteklih 20 godina, a koje, siguran je, neće ponoviti.

„Sigurni smo da će nas u naredne dve godine biti dovoljno da na predsedničkim izborima 2022. godine pobedimo Aleksandra Vučića“, kazao je Konstantinović i pozvao sve pojedince, demokrate, predstavnike nevladinih organizacija, civilnog sektora, organizacija mladih, manjina… da se priključe njihovoj borbi za proevropsku demokratsku Srbiju.

Skupu su prisustvovali, između ostalih, Gordana Čomić. Živa Lazić, Zoran Ostojić, Nebojša Cakić, Ivan Stevanović, Vuk Bučevac, Vladimir Kaluđerović, Marko Ðurišić, Vladimir Jovanović, ..