Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić, napisao je na Tviteru da je zastrašujuća zavera ćutanja povodom smrti Vladimira Cvijana, koji je u njegovo vreme bio generalni sekretar Predsedništva, razlog iza najhitniju istragu o uzroku i okolnostima njegove smrti. Tadić je, takođe, pozvao srpsku opoziciju da ne ćuti i da digne glas.

„Ova zastrašujuća zavera ćutanja, po pravilima omerte mafije, povodom smrti Vladimira Cvijana razlog je za najhitniju istragu o uzroku i okolnostima njegove smrti! Ali i za reakciju čitave opozicije, koja je takođe vest o njegovoj misterioznoj smrti začuđujuće prećutala“ napisao je Tadić na pomenutoj društvenoj mreži i dodao:

„Neverovatno je da je o Cvijanovoj smrti godinama ćutalo tužilaštvo, policija, SNS (čiji je bio funkcioner i poslanik) advokatska komora, mediji, pa čak i porodica i prijatelji. Neshvatljivo je da sada ćuti i opozicija. Dignimo glas!“.

Podsetimo, Tadić je povodom vesti o smrti Vladimira Cvijana, za Nova.rs smrti izjavio da dok nam se prikazuju odrubljene glave nestalih pripadnika navijačkih grupa, “za to vreme se ćuti o nestalom bivšem generalnom sekretaru Predsedništva i bivšem poslaniku i funkcioneru SNS-a i otvorenom Vučićevom protivniku”.

Iako je prošlo tri gode od smrti bivšeg poslanika, nekadašnjeg savetnika i generalnog sekretara predsednika Srbije i funkcionera SNS Vladimira Cvijana javnost je pre dve večeri saznala da je on preminuo. Nikada nije objavljena nijedna vest, saopštenje ili čitulja.

Zbog čega se o smrti Cvijana ćutalo ili zašto je prošla „neprimećeno“, postoje razne spekulacije. Advokat Ivan Ninić rekao je danas da je Vladimir Cvijan po napuštanju Srpske napredne stranke (SNS) priznao da je bio posrednik između lica iz “kriminogene sredine” i pojedinih ljudi iz vrha SNS-a, te da bi republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac morala odmah da naloži preduzimanje dopunskih istražnih radnji u predmetu Višeg javnog tužilaštva o smrti advokata.

Bivši član i poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Momir Stojanović izjavio je danas da je advokat Vladimir Cvijan mnogo znao o dešavanjima u vrhu vlasti i da je najverovatnije zbog toga nastradao.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu potvrdilo je za Nova.rs da je telo Vladimira Cvijana pronađeno 5. januara 2018. godine na desnoj obali Dunava. Navode da je nakon toga naložena obdukcija, zajedno sa toksikološkom analizom, kako bi se utvrdio identitet preminulog lica i uzrok smrti. Iz tužilaštva napominju da je nakon dostavljanja izveštaja policije i obdukcionog zapisnika sa toksikološkim analizama utvrđeno da je u pitanju Vladimir Cvijan, rođen 1976. godine, koji je preminuo „usled utapanja“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar