Boris Tadic
Boris Tadić Foto:N1

Bivši predsednik Srbije i predsednik Demokratske stranke, Boris Tadić rekao je danas nakon završetka međustranačkog dijaloga u Beogradu da će se do kraja boriti za izborne uslove i pozvao je opoziciju da sedne za pregovarački sto kako bi zajedno koordinisala aktivnosti.

Tadić je rekao da se mora boriti za izborne uslove kakva god da je platforma koju međunarodni predstavnici predlažu i vlast ovog trenutka usvaja, i da će to biti borba do samih izbora.

„Mi ćemo učestvovati u skupštinskim telima i nadzornim telima želeći da menjamo tu klimu u Srbiji do poslednjeg trenutka i nećemo odustati do poslednjeg trenutka od borbe za najbolje moguće izborne uslove.“, rekao je on.

Tadić je još jednom pozvao opoziciju da sedne za pregovarački sto kako bi se koordinisale aktivnosti i udružile snage opozicije da bi mogla da se izbori za najbolje moguće uslove, nezavisno od toga da li nastupaju na jednoj listi ili više lista, i da li imaju jednog ili više predsedničkih kandidata.

Objasnio je da niko nije potpisao nikakav dokument, dokument je kao posledica čitavog dijaloga dobijen na uvid, i sada će se političke stranke određivati prema tom dokumentu i poliitičkoj praksi .

„Mislim da je bojkot izbora, a mi smo bojkotovali prošle izbore, opasna politička posledica“, rekao je Tadić.

Rekao je i da je novi dokument neuporedivo bolji od onoga što smo imali do sada.

„Sada imamo mogućnost da participiramo u republičkoj izbornoj komisiji i biračkim telima na nivou pariteta i imamo mogućnost da participiramo u nadzornim telima za kontrolu zajedno sa REMOM, medijima sa nacionalnim pokrivanjem, lokalnim kablovksim mrežama i to je dobra okolnost, a istovremeno ta tela imaju obavezujuće preporuke kao instrument kojim mogu da upravljaju“, rekao je Tadić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare