Đeljalj Svećlja Foto:Tanjug/AP Photo/Florent Bajrami/Facebook/Xhelal Sveçla

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja danas je objavio na društvenim mrežama papir koji liči na listu pakovanja iz sanduka sa oružjem, a za koji tvrdi da je navodno pronađen u nedelju u selu Banjska, gde je u oružanom sukobu ubijen pripadnik Policije Kosova i najmanje četvorica Srba koji su bili u naoružanoj grupi koja je postavila blokadu i zapucala na policiju.

Na tom dokumentu piše na ćirilici navodni „broj sanduka, zatim fabrički i nomenklaturni broj, kao i da se radi o jednom bacaču granata 30 mm M93“.

„Ovaj dokument je potvrda koju je Vojska Srbije dala grupi povodom primopredaje bacača granata, koju je potom uzela Kosovska policija u akciji 24. septembra“, tvrdi kosovski ministar policije koji je dansa nastavio da pojedinačno iznosi navodne dokaze o „povezanosti države Srbije sa pucnjavom u Banjskoj“.

Svečlja tvrdi i kako „država Srbija politički, finansijski i logistički podržava ove naoružane grupe“.

„Redom se dodaju dokazi o zvaničnoj povezanosti države Srbije i terorističke grupe koja je izvršila ubistvo policajca Afrima Bunjakua i priprema akcije protiv ustavnog poretka u cilju destabilizacije Kosova“, dodao je on.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar