Pojedini prištinski mediji objavili su danas dokumenta za koja tvrde da navodno pripadaju potpredsedniku Srpske liste i kontroverznom biznismenu sa severa Kosova Milanu Radoičiću. Inače, prethodno je na konferenciji za novinare kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja saopštio da ta dokumenta "dokazuju učešće Radoičića u nedeljnim napadima na severu Kosova", u kojima je ubijen jedan pripadnik Policije Kosova i trojica Srba, a ranije danas je pronađeno još jedno telo i sumnja se da je ta osoba bila među napadačima.

„Mi sumnjamo da je on bio jedan od tih 30-ak osoba koje su napale kosovske policajce. U jednom od automobila pronašli smo Radoičićevu dokumentaciju“, izjavio je Svečlja na današnjoj konferenciji za novinare povodom jučerašnje pucnjave u Banjskoj na Kosovu.

„Ovo je spisak oružja ili dozvola od institucija Srbije koji je dat Milanu Radoičiću, gde postoji i spisak oružja koje poseduje, sa brojevima, sa svim pronađenim u prvom autu u redu, i definitivno original dokument je u rukama forenzičara“, dodao je on.

Imamo i druga saznanja da je „Radoičić bio jedan od vođa te grupe“, istakao je ministar unutrašnjih poslova u Vladi Kosova.

Svečlja je kazao i da, imajući u vidu količinu zaplenjenog oružja i municije, ovakva akcija ne može da se pripremi za jedan dan i da ona zahteva pripreme koje traju mesecima.

Kosovski ministar je naveo da „dobro znaju da je Milan Radoičić jedan od elemenata koji služi tome da stvara nestabilnost na Kosovu“.

Foto:betimiperdrejtesi.com

Inače, Dželjalj Svečlja je danas zatražio od Srbije da preda šest osoba za koje tvrdi da su učestovale u okršaju sa policijom u Banjskoj i za koje kaže da se nalaze na lečenju u novopazarskoj bolnici.

Svečlja je naveo da te osobe treba da „odgovaraju pred pravosudnim organima za terorističke akte“.

Podsetimo, Milan Radoičić povezivan je sa različitim krivičnim delima – od trgovine drogom, preko umešanosti u ubistvo Olivera Ivanovića, do nelegalnog iskopavanja šljunka.

Radoičić je kao potpredsednik Srpske liste direktno uključen u politiku i donošenje odluka koje se odnose na život Srba na Kosovu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar