Balša Božović, Saša Paunović kombo
Foto: TANJUG / RADE PRELIC , Medija centar Beograd

Među demokratama je danas sve samo ne dosadno, pa se posle izjave predsednika Zorana Lutovca da glumcu Branislavu Lečiću preti izbacivanje iz stranke razbuktao sukob i između Balše Božovića i dojučerašnjeg potpredsednika DS i gradonačelnika Paraćina Saše Paunovića.

Sve je krenulo u trenutku kada je Branislav Lečić najavio da će se kandidovati na izborima za novog predsednika Demokratske stranke, koje je za 26. septembar zakazala struja demokrata koja traži smenu Lutovca.

Nakon malog rata između Lečića i Lutovca, otvorila se bitka na još jednom polju.

Inicijalna kapisla bila je kada je Paunović na pitanje jednog tviteraša „Kako će se zvati ova Lečićeva Demokratska stranka?“, odgovorio: „Napredna“.

To je očigledno veoma iznerviralo Božovića, koji se zajedno sa Lečićem trenutno nalazi u struji demokrata protiv Lutovca.

„Zar nisi ti patentirao „Za napredni Paraćin – Saša Paunović“, uzvratio je Božović.

Paunović se odmah nadovezao.

„Ne, to je Borisov (Tadić) patent, a mi smo ga koristili kao „Samo napred“ 2004, „Stalno i sigurno napred“ 2008, i „Sigurno napred“ 2012 i 2016, pre nego što su izmišljeni naprednjaci, ali Balša je tad bio još u pionirima, prvi put je dolazio da me smenjuje sa svojim omladincima tek 2008.“, napisao je Paunović, na šta je Božović opet imao spreman odgovor:

„Kamo sreće da sam uspeo u tome. Danas niko ne bi morao da objašnjava kako je zamenik predsednika DS izdao svoju stranku pred izbore, a DS gurnuo u provaliju. Ali kao što ti je Vučić i poručio, „Saša Paunović će nastaviti svoju političku karijeru”. Tako da „samo napred“ Sale“.

Paunović je inače, uoči prethodnih izbora istupio iz DS i napustio mesto zamenika predsednika stranke, jer se nije slagao sa idejom bojkota i želeo je da izađe na izbore u Paraćinu, što je i uradio.  Na Božovićevo spominjanje ovog slučaja, optužio ga je da spletkari.

„I tada je ekipa oko tebe (svi van DS godinama) imala sličnu „priču“, slične laži, slične spletke kao i ovo danas. Nisi promenio manire ni malo, laž, prevara, podmetanje i sada i onda „oružja političke borbe“. Tad beše DS zbog mene trebala da izgubi u Paraćinu. Poranili ste 12 godina“.

Božović je odgovorio:

„Svi smo mi lažovi. Samo neka si ti iskren prema Bati. Na vlasti si 20 godina zbog te Demokratske stranke nije te sramota da ti deliš lekcije nekome“, napisao je Božović, čime je prepucavanje dojučerašnjih stranačkih kolega, barem na Tviteru, završeno.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare