Foto: Filip Krainčanić/Tanjug

Predsednik Centra za spoljnu politiku i profesor na Fakultetu političkih nauka Dragan Đukanović izjavio je danas da će nastavak pregovora između Beograda i Prištine u Briselu "doneti na neki način pokušaj obnavljanja dijaloga koji je u jednoj dužoj vremenskoj krizi bez jasne vizije kako će se u perspektivi razvijati".

Đukanović je za RTS izjavio da očekuje da će suština današnjeg sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija u Briselu biti „utvrđivanje prioriteta kada je u pitanju nastavak dijaloga, pre svega implementacija onoga što je do sada potpisano“.

Đukanović je dodao da je tema nestalih duže vreme aktuelna i da tu „nema neke značajnije mogućnosti da dođe do rasvetljavanja sudbine brojnih nestalih na КiM, tokom sukoba 1998. i 1999. godine“.

„Ono što mislim da je nešto na čemu će Beograd da se fokusira je implementacija Briselskog sporazuma iz 2013. godine, odnosno formiranje ZSO što je obaveza koju je Priština preuzela sporazumom i koju nije implementirala iako je pokušavala na sve načine da i proceduralno ospori ovu svoju obavezu“, rekao je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar