Ana Brnabic
Ana Brnabić Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je dijalog Beograda i Prištine najvažnija stvar jer garantuje bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji, ali i da predstavlja preduslov za bezbednost i prosperitet čitavog regiona.

Brnabić je na TV Pink izjavila da je nažalost nemoguće razgovarati sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, jer deluje tokom razgovora da on ne vidi svrhu tog dijaloga.

„To je teška situacija za čitav region i to smo videli na primeru toga što poslednjih skoro godinu dana nemamo nijedan novi dogovor u regionu“, kazala je.

Premijerka ističe da Beograd insistira na implementaciji Briselskog sporazuma, kao i da je osnovno pitanje za nastavak dijaloga formiranje zajednice srpskih opština.

Kako kaže, Beograd je spreman da razgovara i o drugim pitanjima – nestalima, energetskim pitanjima, povratku, problemima, sve većem broju incidenata nad Srbima…

„Ali, prvo i osnovno pitanje je zajednica srpskih opština, jer ako nećete da formirate ZSO, bežite od implementacije Briselskog sporazuma koji je prvi sporazum o normalizaciji. Kako očekujete da razgovaramo o nekom drugom sporazumu, ako nećemo o prvom. Ne verujem da to iko želi jer bi to značilo da se vraćamo na 2012. godinu“, kazala je Brnabić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar