Foto: Printscreen/YouTube/Nasa Televizija/Arhiva

Član Stranke slobode i pravde (SSP) i bivši član Narodne stranke Nikola Suknjaić, rekao je za naš portal da mu je drago što je Narodna stranka osnovala svoj odbor u Rakovici, ali da je ružno i neumesno da sada stranka spominje njega i članove koji su izašli. Opštinski odbor Narodne stranke u Rakovici, čiji je Suknjaić bio član, raspušten je u julu, nakon čega su Suknjaić, kao predsednik odbora i njegove partijske kolege napustili stranku i zatražili brisanje iz baze članstva.

Narodna stranka je u julu raspustila opštinski odbor u Rakovici, jer se zalagao za jedinstven i zajednički nastup opozicije, a i glasao je da se u beogradskoj skupštini očuva jedinstvena odbornička grupa Savez za Srbiju. Zbog toga je 22 člana tog Opštinskog odbora napustilo Narodnu stranku. U pismu koje su uputili stranci navode da „ne žele da budu članovi nedemokratske organizacije koja želi da sruši opoziciono jedinstvo kakva je danas Narodna stranka i traže hitno brisanje iz baze članstva“.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da stranka svoju prvu izdaju „doživela u Rakovici„, ali da je „sanirala štetu“, tako da je danas „mnogo solidnija, stabilnija i snažnija organizacije nego ranije“.

„Iskreno sam se nadao da će Narodna stranka biti imuna na izdaju, ali ispostavilo se da je to bilo naivo. Dobro je, međutim, što nam se to dogodilo u ovoj fazi, a ne kasnije“, rekao je Jeremić.

Nakon što je ponovo osnovan odbor u Rakovici, Nikola Suknjaić je bio prilično jasan i oštar prema predsedniku Narodne stranke, Vuku Jeremiću.

„Podsetiću Vas da mi nismo promenili politiku koju smo zastupali, a da ste upravo Vi, sa vaših nekoliko bliskih saradnika, odlučili da rasturite jedinstvo opozicije u Beogradu i time izdate i opoziciju, a i sve nas koji smo verovali u politiku jedinstva! Uveravali ste nas da ste izvukli lekciju iz debakla na predsedničkim izborima, ali očigledno niste. Upravo ste Vi taj koji je, u nekada našoj stranci, izdao demokratiju i osnovne demokratske principe, stavivši na glasanje poverenje vama kao predsedniku i ujedno rasturanje odborničke grupe u Skupštini grada Beograda!“, kazao je Suknjaić.

On je dalje dodao da je Jeremić izdao sve predsednike opštinskih odbora.

„Upravo ste Vi taj koji je izdao sve predsednike opštinskih odbora, koji su glasali protiv razbijanja opozicije, tako što ste ih odmah potom smenili i raspustili odbore! Sve najbolje želim i Vama i stranci koju vodite, ali Vas molim da nas više ne spominjete. Ne dozvolite da Vas za političko delovanje motiviše mržnja prema nama, to nikome dobro nije donelo“, zaključio je Suknjaić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar