Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić rekao je da najvažniji patriotski zadatak svih građana je vraćanje ustavnog prava na izbor i da mi trenutno u Srbiji nemamo slobodne izbore.

Majić je naglasio sve ovo što smo videli, uključujući današnji dan, pokazuje da nema stvarne volje da se ostvare i minimalni uslovi za unapređenje izbornog procesa.

Miodrag Majić Konferencija za novinare organizovalo je Udruženje građana Proglas Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

“Mi to danas u Srbiji nemamo. Mi nemamo izbore. Važno je istaći da smo zaista želeli da budemo konstruktivni i 15. februara izašli sa listom minimalnih uslova za izbore koji je manji od onoga što se kasnije našlo u ODIHR-ovom izveštaju. Kasnije smo sve sveli na svega tri uslova – da se izvrši revizija biračkog spiska, da se omogući građanima da budu informisani zaista o onome za šta glasaju, a treći je da se svi izbori na lokalu održavaju u isto vreme i da se makar smanji mogućnost tog ‘izbornog turizma’ kog smo svi bili svedoci. Nažalost, sve ovo što smo videli, uključujući današnji dan, pokazalo je da stvarne volje da se čak i ti minimalni uslovi ostvare – nema”, rekao je Majić.

PROČITAJTE JOŠ...

Zbog svega navedenog, Majić je rekao da Proglas podržao inicijativu opozicije da se promeni ustavni zakon kako bi se svi izbori održali istovremeno.

“To je pravno moguć način i on bi omogućio sve lokalne izbore za jesen. Tako bi ostalo dovoljno vremena da se makar najvažnije preporuke ODIHR-a ispune pre izbora”, podvukao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare