Slobodan Stupar/foto printscreen N1

Novinar Slobodan Stupar optužio je u Novom danu republičkog ministra zdravlja Zlatibora Lončara da javnosti ne saopštava relevantne podatke u vezi sa koronavirusom, već da ponavlja one koje je pre toga "smislio" predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Ministar zdravlja ne govori cifre koje je on smislio, nego je smislio Vučić. Ako Vučić kaže da je 14 lekara iza crvene zone preminulo, onda i „Doktor Smrt“ mora to tako da kaže. Ako je Vučić rekao da je toliko i toliko bilo ukupno zdravstvenih radnika, onda će i on. Oni svi ponavljaju ono što vođa govori. Gledamo jedan te isti film od kako je počela korona. Stalni imamo problem cifara. Neko određuje neke cifre, i svi mi sumnjamo da li su te cifre prave“, rekao je Stupar za N1.

Pročitajte još...

Govoreći o stanju u zdravstvenom sistemu Srbije, on je naveo da je ono veoma teško, i da tome svedoči činjenica da postoje pacijenti koji čekaju operacije po nekoliko godina.

„Kompletno su neki delovi zdravstva stopirani, da bi se ‘hendlovala’ korona“, istakao je Stupar.

On je optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da sam upravlja trenutnom krizom i da od njegove volje zavisi kakve će se informacije plasirati u javnosti u vezi sa epidemijom koronavirusa.

„Njegove su televizije, njegove su novine. Ovo je privatni posed, nije država. Svi smo mi Srbi, ali niko nam to nije radio od Turaka naovamo“, poručio je Stupar.

Prema njegovim rečima, „kada bi predsedniku oduzeli moć da upravlja televizijama on bi pobegao iz ove zemlje“.

„To je moć, upravljanje mozgovima, čist Orvel. Da nema struje u Srbiji mesec dana, čak i oni najneinteligentniji bi se uplašili da se nešto nije dogodilo Vučiću, da možda njega nema, možda je pobegao…“, rekao je Stupar.

Kinezi nas prevazišli u uništavanju prirodnih dobara

Veoma negativno ocenjuje poslovanje pojedninih kineskih kompanija u našoj zemlji, zbog kojih je naša zemlja izložena kritikama od strane Evropske unije.

„Kinezi nam uništiše Srbiju. Inače, mi volimo da urnišemo naša prirodna dobra, ali su nas tu prevazišli. Pogledajte na šta liči Smederevo. Ostavite dva dana auto tamo, videćete na šta liči. Biće crven. Idite u Bor, i okačite jaknu u dvorištu. Kakva će da bude za dva dana? I to udišu deca, naša deca to udišu“, napominje Stupar.

„Vučić je populista, nacionalista i malo klerofašista. Što da se lažemo, takvi smo, kakvi smo. Devedeset posto Srbije slavi nekakve ‘pobede’ u ratovima gde baš nismo bili fini i obazrivi“, tvrdi gost televizije N1.

Komentarišući slučaj Savamala i činjenicu da je gotovo pet godina nakon toga odgovarao samo jedan čovek, Goran Stamenković, dežurni šef smene službe beogradske policije, Stupar sumnja da je i u toj aferi glavni krivac predsednik Srbije.

Stupar je ocenio da će kompletna istraga o tomo slučaju biti sprovedena tek nakon što sadašnji predsednik Srbije ne bude na toj funkciji, i nakon što se steknu uslovi za vođenje profesionalne istrage.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar