Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Stipendista Politehničke škole u Parizu i francuskog Ministarstva odbrane Bogdan Raonić (20), jedan od uhapšenih nakon građanskog protesta održaog 8. jula u Kragujevcu, izjavio je danas da je nevin proveo 48 sati u policijskom pritvoru.

On je je portalu Glas Šumadije rekao da su tokom pritvora on i ostali uhapšeni bili bez hrane i vode 20 sati.

Raonić je rekao da je te večeri sa dvojicom prijatelja, sa udaljenosti od 300 metara posmatrao sukob policije i demonstranata, a kada je počela razmena suzavaca i kamenica, udaljili su se sa mesta sukoba.

Ipak, oko ponoći su privedeni u policijsku stanicu u centru grada gde su zadržani 48 sati.

Očekivali smo da će nas ubrzo pustiti, ali su nas ipak osumnjičili za nešto, rekao je Raonić.

Prema njegovim navodima, te noći u policijskoj stanici bilo je više mladih ljudi, među njima maloletnika, koji su klečali, sedeli ili ležali na podu u hodnicima po nekoliko sati, jer im je tako naređeno.

Ispostavilo se da većina njih ništa nije ni uradila, a neki su dobili batine od policije.

Dobijali smo šamare, ne znam zbog čega a ja sam dva puta ošamaren, verovatno zbog toga što me je neko od policajaca video kada sam koristio telefon da majci pošaljem SMS poruku da se nalazim u policiji, rekao je Raonić.

Nije nam bilo jasno zašto upotrebljavaju silu. Prema mojim drugarima i meni bili su manje grubi, valjda zato što su videli da nama oči nisu bile crvene od suzavca, kazao je Raonić.

Raonić je ocenio da su te noći policajci u Kragujevcu grubo postupali prema demonstrantima jer im je neko naredio da tako rade.

Kragujevački advokat Zlatko Milić koji zastupa Raonića I još sedam privedenih, ranije je izjavio da će podneti krivične prijave za zlostavljanje i mučenje i neosnovano privođenje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar