Zorana Mihajlovic
Zorana Mihajlović Foto:Vesna Lalić

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je da je sramotno i strašno ako je Marinika Tepić znala za slučajeve zlostavljanja i podvođenja devojaka, a da je o tome je ćutala.

Prvi put čujem za slučajeve koje Marinika navodi, ali pozivam je još jednom da ako zna za to, neka prijavi nadležnim institucijama, umesto što tako osetljivu temu koristi za svoje politikanstvo i skupljanje poena, navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Ona je istakla da je to nedopustivo i pogrešno, dodavši da se postavlja i pitanje njenog saučesništva.

Ako je Marinika znala već neko vreme za to, zašto nije prijavila, a ako ćutite o nekom krivičnom delu, zar ne postajete time saučesnik, upitala je Mihajlović.

Ona je podsetila da je država u poslednjih nekoliko godina unapredila zakone i strateški okvir u oblasti rodne ravnopravnosti, po čemu je prepoznata i globalno, posebno u pogledu sprečavanja nasilja nad ženama i devojčicama.

Nadležne institucije su tu i rade svoj posao. Stalno pozivamo žene i javnost da prijave nasilje, jer to nije privatna stvar već pogađa celo društvo. I stoga, gospođo Tepić, ukoliko imate bilo kakva saznanja, prijavite institucijama koje će te navode da istraže i pomozite ženama, umesto što ih zloupotrebljavate i manipulišete. Sramota je da koristite ovu temu za svoje političke ciljeve i osvajanje kandidature za predsedničkog kandidata opozicije, rekla je Mihajlović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar