Biljana Stojković Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Nakon završenih izbora u Beogradu i razgovora lidera SSP Dragana Đilasa i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, aktuelizovana je priča o ponavljanju izbora u prestonici. Đilas je rekao da bi to mogao da bude mart, dok je Vučić izjavio da nema ništa protiv ukoliko to želi opozicija. To je rekao još sredinom aprila a od tada su prošla dva i po meseca. Za to vreme je konstituisana skupština grada i izabran Alekasndar Šapić za gradonačelnika. Na pitanje Nove šta očekuje od tih izbora kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković kaže da nije sigurna da će tih izbora uopšte biti.

„Nisam uverena da će tih izbora biti. Razgovor između Vučića i Đilasa doveo je do smanjivanja postizbornih tenzija, koje su bile vrlo očekivane uzimajući u obzir kako su izbori protekli, i to je jedino što je Vučiću bilo važno. Izbori će se organizovati samo ukoliko SNS poželi da poveća svoj rezultat u Beogradu“, kaže Stojković.

Na pitanje kakav rezultat očekuje ona odgovara:

„Imajući u vidu raspoloženje građana, plašim se da mart nije dovoljno daleko da bismo uspešno probudili poverenje birača u opoziciju“.

Ceo intervju sa Biljanom Stojković pročitajte u štampanom izdanju novine Nova.

Bonus video: Ćuta o Gazli kao jedinoj instituciji koja funkcioniše u Srbiji

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Komentari

Svi komentari (2)