Nebojša Stefanović Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Ministar odbrane Nebojša Stefanović ocenio je danas da se danima nižu pokušaji da se prikrije da je Vojska Srbije u vreme Zdravka Ponoša "razoružana i devastirana" i da je to išlo do te mere da je, najblaže rečeno, strašno.

Stefanović je u saopštenju naveo da „nema tog konteksta u koji raznorazni analitičari mogu to staviti, a da im pođe za rukom da nekoga ubede, da su Ponoš i bivša vlast zapravo naoružavali Vojsku Srbije, a ne razoružavali“.

Naveo je da je „političar Ponoš i do čina generala došao zahvaljujući politici kroz, do tada neviđena, preskakanja svih vojnih lestvica“ i optužio ga da je „ostavio pustoš u Vojsci Srbije“.

„Ni kao general nije znao gde mu je mesto i šta je njegov posao, nego se ponašao kao političar, a to ne zna ni sada kada je političar, a pokušava da se predstavlja kao general, ne bi li se zajedno sa svojim nadređenim (liderom Stranke slobode i pravde Draganom) Đilasom dokopao vlasti“, rekao je Stefanović.

Stefanović, koji je predstavnik Srpske napredne stranke, objavio je podatke o broju vojnih sredstava za koje je naveo da ih je 2008. javno iznosila tadašnja vlast.

„Od 700 tenkova, 90 helikoptera, 850 oklopnih transportera i drugih oklopnih vozila, 140.000 komada pešadijskog naoružanja, 1.800 komada artiljerijsko-raketnog oruđa za PVO, kojima je Vojska raspolagala sredinom 2006, samo dve godine kasnije – ostalo je 220 tenkova, 45 helikoptera, 500 oklopnih transportera, 70.000 komada pešadijskog naoružanja, 290 komada artiljerijsko-raketnog oruđa“, naveo je on.

BONUS VIDEO Dušan Spasojević o prvim porukama Ponoša i Jankovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare