Milan Mojsilovic i Nebojsa Stefanovic
Milan Mojsilović i Nebojša Stefanović Foto:BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/EV

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije na Vidovdan od 12.30 časova organizuju u Kragujevcu taktičko-tehnički zbor pod nazivom „Otvoreni dan" na prostoru između stadiona „Čika Dača" i Muzeja „21. oktobar", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na manifestaciji će biti prikazano više od 40 sistema naoružanja i vojne opreme iz domaćeg razvoja kao što su modernizovani tenk M – 84AS2, samohodni artiljerijski sistemi „nora“, „tamnava“ i „šumadija“, robotizovane zemaljske platforme i bespilotne letilice, nova terenska i borbena vozila, modernizovani PVO sistemi, kao i veliki broj sredstava i komponenata koje proizvodi odbrambena industrija Srbije.

Prateći program obuhvatiće izložbu naoružanja i uniformi iz Prvog svetskog rata, praktične prikaze borilačkih veština kao i dresure službenih pasa.

Za najmlađe tu je mogućnost da se fotografišu sa pilotima i pripadnicima specijalnih jedinica, maskiraju kamuflažnim bojama i još mnogo toga, dodaje se u saopštenju.

Vojska Srbije za okupljene građane na manifestaciji „Otvoreni dan“ pripremiće i čuveni vojnički pasulj.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović pozvao je građane Srbije da dođu u Kragujevac na, kako se navodi, „veliki prikaz snage naše vojske“, saopštilo je Ministarstvo.

„Moći ćete da vidite njene sportiste, pilote, artiljerce, pešadince, momke i devojke koji će prikazati borilačke veštine i svoja znanja i umeća“, najavio je ministar Stefanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar