Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/JOVO MAMULA

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović danas je na sastanku sa novim šefom Misije OEBS-a u Srbiji, norveškim ambasadorom Janom Bratuom, izrazio nadu da će se saradnja Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa OEBS-om i dalje odvijati na obostrano zadovoljstvo, kao i proteklih godina, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stefanović je zahvalio Bratuu zbog angažovanja i pomoći Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji u sprovođenju više projekata.

On je ukazao da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbija prihvatili koncept rodne ravnopravnosti kao jedno od svojih strateških opredeljenja i da će nastaviti da planski sprovode mere za povećanje zastupljenosti žena i njihovo ravnopravno učešće u realizaciji svih zadataka, sa ciljem dostizanja standarda rodne ravnopravnosti.

Ambasador Bratu je pozitivno ocenio rezultate dosadašnje saradnje i predložio njeno dalje unapređenje u oblastima rodne ravnopravnosti, podizanju kapaciteta za učešće civila u mirovnim misijama EU i upravljanje projektima.

Ambasador je naglasio da OEBS može mnogo da ponudi u pogledu pomoći, saveta i stručnosti i iskazao uverenje da će se buduća saradnja odvijati na već zasnovanom prijateljskom i partnerskom odnosu.

Stefanović je rekao da bezbednosni izazovi i pretnje, od terorizma, preko iregularnih migracija stanovništva iz kriznih područja, do savremenih bezbednosnih rizika, utiču da Ministarstvo odbrane svaki oblik saradnje podigne na najviši mogući nivo, kako s medjunarodnim organizacijama kao što je OEBS, tako i sa državama iz susedstva.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar