Foto:Nemanja Jovanović

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je lider Dveri Boško Obradović tokom incidenta koji se desio na samom početku zasedanja Skupštine Srbije šutnu policajca.

„Šutirajući i fizički se sukobljavajući sa policajcima, Obradović je danas ponovo pokazao da je nasilje kojem pribegavaju za njih jedini način da se dođe na vlast“, rekao je Stefanović prenose Novosti.

Dodao je da je svojim činom lider Dveri pokazao koliko poštuje tu profesiju i struku, bilo o ostalim njegovim saborcima.

„Očigledno je jedina stvar koja motiviše Boška Obradovića, Dragana Đilasa i njihove političke saradnike nasilje. Bilo da se radi o premlaćivanju novinarki ispred TV Pinka, upada u zgradu Narodne skupštine, upada u zgradu RTS-a, pretnjama i sukobima, nasilje je jedina politička poruka koju imaju za građane Srbije i jedini program koji nude“, naveo je ministar policije.

On je dodao da je pozivanje na ulicu i na sukobe „još jedan pokušaj Đilasa i Obradovića da atmosferu u našem društvu dovedu do takvih razmera da se građani obračunavaju jedni sa drugima i da se fizičkim nasiljem rešavaju stvari na ulici“.

„Uveren sam da građani Republike Srbije nikada to neće dozvoliti, kao ni povratak na vlast tajkuna, milijardera i milionera koji su svoja bogatstva stekli upravo pljačkajući našu zemlju. Uveren sam da građani neće povratak tih ljudi na vlast i povratak u one godine u kojima smo gubili radna mesta, fabrike, u kojima je naša privreda sistematski uništavana, a ljudska prava kršena svakog dana“, rekao je Stefanović.

On je pozvao sve opozicione političare da prekinu sa blaćenjem srpskih policajaca i napadima na te „divne i časne ljude, koji se danonoćno bore za svoju državu i njenu bezbednost“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare