Nebojsa Stefanovic
Nebojša Stefanović Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da nema ni trunke istine u iskazu osumnjičenog vođe kriminalnog klana Veljka Belivuka, a naročito u interpretacijama tog iskaza na naslovnim stranama pojedinih medija gde se pominje njegovo ime kao nekog koga ubice brane.

Neki od medija bliskih vlastima na naslovnim stranama izdanja za 23. jul objavili su navode da je Belivuk „radio“ za Stefanovića i da ga je u iskazu tužilaštvu „branio“, a „napao“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pročitajte još...

Stefanović je u pisnoj izjavi poručio da niko ne treba da brani Vučića od njega, „niti njih dvojicu od istine“, „a ponajmanje masovni ubica koji u monstruoznim lažima traži slamku spasa“.

„Dobro znam da Vučić nema nikakvu potrebu da mi šalje bilo kakve poruke preko medija, niti preko stranačkih kolega i zato ovakvim naslovnim stranama sa napadom na mene niko od inicijatora neće imati nikakvu korist“, naglasio je on.

Stefanović je kazao da je istraga protiv Belivuka i njegove grupe započela u vreme dok je on bio ministar unutrašnjih poslova.

„Dakle, kako može okoreli kriminalac, suočen sa neoborivim dokazima za masakriranje, otmice i druga monstruozna krivična dela, da bude kredibilan izvor informacija za bilo šta i mera istine i pravde“, rekao je Stefanović.

Stefanović je dodao da se sa Belivukom i njegovim saradnikom Markom Miljkovićem, niti bilo kim iz te organizacije nikada nije niti sreo niti čuo telefonom.

„Odlučite se – ili verujete Belivuku, pa se onda pridružite onima koji u svim njegovim lažima vide šansu za političko slabljenje predsednika (Srbije Aleksandra) Vučića, ili mu ne verujte ni reč, što je jedino ispravno“, istakao je on.

Stefanović je naglasio da je „mučno i besmisleno ko zna koji put konstruisati neku nepostojeću aferu“ između Vučića i njega.

Veljko Belivuk koji se sumnjiči za više ubistava, na saslušanju u tužilaštvu naveo je da su Aleksandar Vučić i njegovi saradnici od njega tražili više usluga, medju kojima da kontroliše tribine FK Partizana, da se ne skandira protiv predsednika i da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti.

BONUS VIDEO Vučić: Odoh ja sam Viktorom na jedno lepo mesto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare