Foto: Ministarstvo odbrane

Predsednik Aleksandar Vučić ocenio je da je Srbija "u veoma složenom okruženju i složenoj političkoj situaciji" i da je "upravo zato Vojska Srbije neophodna kao garant očuvanja mira i stabilnosti i odvraćanja od napada na našu zemlju".

„Mnogo stvari još moramo da uradimo imajući u vidu činjenicu da se u okruženju svi dramatično naoružavaju. Naša je obaveza da uvek i u svakom trenutku imamo dovoljnu snagu, dovoljnu silu da našu zemlju zaštitimo i sačuvamo i to će Vojska Srbije biti u stanju u svakom trenutku da učini“, rekao je Vučić posle sastanka s ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem i načelnikom Generalštaba, generalom Milanom Mojsilovićem, prenelo je Ministarstvo odbrane.

Pročitajte još...

Predsednik je naveo da „mnogo još moramo da uradimo, posebno za takozvane uslove noćne borbe, nabavljanje dodatnih optoelektronskih sredstava, nabavljanje novih, savremenih orudja i oružja za protivvazdušnu odbranu, Ratno vazduhoplovstvo, ali i za dalje jačanje naših pešadijskih jedinica“.

On je istakao da je na sastanku bilo reči i o jačanju saradnje s fabrikama domaće namenske industrije sa kojima će Ministarstvo odbrane „obaviti dodatne i posebne razgovore“.

„Mi ne bežimo od toga da uložimo značajne sume novca u narednom periodu, ali ta isporuka mora da bude drugačija, odgovornija, veća“, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO Vučić: Odoh ja sam Viktorom na jedno lepo mesto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar