Marko Stojcic, Goran Vesic
Foto: Beoinfo

Načelnik opštinske uprave Stari grad Andrej Belingar, nekadašnja desna ruka bivšeg predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća i najljući kritičar lika i dela zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, po svemu sudeći otišao je upravo pod njegov zagrljaj.

To, naime, dokazuju najnovije fotografije Belingara i Vesića, na kojima se vidi da dojučerašnji najveći kritičar zamenika gradonačelnika tog istog čoveka juče dočekuje u zgradi opštine Stari grad.

Vesićeva noćna mora 

Ilustracije radi, Belingar je sve vreme važio za jednog od najbližih saradnika bivšeg predsednika opštine Marka Bastaća, koji je konstantno bio u klinču sa Vesićem. Tako se Belingar spominjao i kao jedan od organizatora famoznog događaja paljenja Vesićeve knjige o Beogradu. Incident se dogodio na promociji Gorana Vesića u galeriji „Progres“, kada se nekoliko desetina ljudi okupilo ispred i demonstriralo protiv zamenika gradonačelnika. Belingar je tada bio prisutan, a u medijima je označen i kao jedan od glavnih organizatora. Na snimcima na kojima se vide građani kako jure Vesića nakon promocije, okom kamere zabeležen je upravo i Belingar.

Isti čovek se spominjao i u aferi Lazar Lešnjak, zbog koje je, kako su pisali mediji, bio i saslušan u policiji.

Podsećanja radi, Lešnjak je kum Marka Bastaća koji je ne tako davno šokirao javnost izjavom da je Bastać učestvovao u korupciji vezanoj za nelegalnu gradnju u toj opštini i da ga je sa saradnicima višečasovno mučio zbog jedne „nedostavljene bele koverte“ od reketa.

Lešnjak je tom prilikom rekao da su ga Bastać i njegovi saradnici zlostavljali devet sati, kao i da mu je osim šamara, udaraca pesnicom u glavu i stomak, Bastać stavljao i kesu na glavu i zapretio da o tome što se desilo te večeri ne sme da priča nikome, jer „neće dobro proći“.

Vlast po svaku cenu 

Bez obzira na sve ove situacije, Belingar je ostao u opštini, čak i kada je Bastać smenjen. Da stvar bude interesantnija, njegova kuma Ana Ogrizović koja je bila sekretar izborne komisije iza Bastaćevih „Čuvara Starog grada“juče je izabrana za zamenika opštinskog ombudsmana. Pored toga, jedan od odbornika „Čuvara Starog grada“ prišao je odbornicima DSS koji su podržali naprednjake na ovoj opštini, zbog čega su kasnije isključeni iz stranke.

Dolazimo do toga da dva ljuta rivala, Belingar i Vesić, od kojih je prvi jurio drugog po gradu sa uzdignutom pesnicom, spreman na tuču, sreću juče u zgradi opštine i kako fotografija dokazuje vode jedan prijatan, neformalan razgovor. Upravo posle ovog razgovora, zamenik gradonačelnika izjavljuje da  je u ovom trenutku finansijska situacija u opštini Stari grad jako teška, te da će Grad Beograd pomoći toj opštini da isplati zaposlenima plate, ali i da ima sredstva za funkcionisanje, kako bi se do početka naredne godine finansijska situacija popravila.

Promenjena politika 

Odmah nakon ovog sastanka oglasio se i Bastać, koji je izjavu Gorana Vesića ocenio kao licemernu.

„Licemerno je da zamenik gradonačelnika danas hvali saradnju sa opštinom Stari grad, kad je jedini razlog što ta saradnja ranije nije postojala on i njegova odluka da ignoriše sve koji su spremni javno da kažu da on i njegova stranka uništavaju Beograd i Srbiju, rekao je Bastać i dodao:
„Stotinu puta sam se obraćao Gradskoj upravi, Skupštini grada, gradonačelniku, sekretarijatima i službama i nikad niko nije pokazao razumevanje za probleme Starograđana”, rekao je Bastać i dodao da je “isti taj zamenik gradonačelnika poslednje četiri godine držao opštinu Stari grad na poslednjem mestu po obimu budžeta i na sve moguće načine se svetio njenim građanima“.

U pokušaju da saznamo da li sve ovo ukazuje na to da je Beringar zapravo preleteo u jato dojučerašnjih ljutih protivnika, redakcija portala Nova.rs kontaktirala je i Marka Bastaća i Andreja Belingara. Bastać nije želeo da komentariše, dok se Belingar nije javljao na telefon.

 

 

 

 

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar