Stamatović: Nisam se prodao Vučiću, i dalje sam opozicija

Politika 05. mar. 202108:0611 komentara
Podeli:
stamatović
Foto: TANJUG/ INSTAGRAM "BUDUCNOSTSRBIJEAV"

Lider Zdrave Srbije i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović izjavio je da niko ništa nije tražio od njega niti je preuzeo neku obavezu zato što je Vlada nedavno uplatila toj opštini 120 miliona dinara iz budžetske rezerve, čemu je prethodila poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića prilikom početka rada gondole na Zlatiboru.

„Nisam na prodaju, niti me iko može kupiti. Novac iz državnog budžeta pripada svim lokalnim samoupravama i građanima i ta ocena o ‘kupovini’ ne stoji. Zdrava Srbija je i dalje opozicija u lokalnim samoupravama širom Srbije, u kojima imamo odbornike. Nema razloga da me za to optužuju i vlast i opozicija. Da sam kupljen, pojavio bih se na televizijama sa nacionalnom frekvencijom i u drugom medijima“, rekao je Stamatović za list Danas.

Pročitajte još:

On je objasnio da je verovatno želja naprednjaka da budu deo „uspešnog, potrebnog i održivog projekta“ ove opštine kakav je gondola, razlog što su ga sada podržali.

„Praksa predsednika, kada dolazi u posetu lokalnim samoupravama je da, koliko sam video, obeća neka sredstva i tako je bilo na Zlatiboru“, rekao je Stamatović.

On je naveo da će deo sredstava koje je opština dobila iz državnog budžeta biti iskorićen za otplatu kredita kojima se zadužila za izgradnju gondole.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar