Vladimir Gajić i Dobrica Veselinović
Vladimir Gajić i Dobrica Veselinović Foto: Zoran Lončarević/Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić reagovao je na izjavu predstavnika pokreta Ne davimo Beograd Dobrice Veselinovića da ne dolazi u obzir nikakva predizborna saradnja sa predstavnicima opozicije, izuzev stranke bivšeg gradonačelnika Šapca i lidera Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića. Gajić smatra da je ovo napad na opoziciju onih koji se formalno u njoj nalaze, te da je ovo najava učešća na izborima, kojom se unapred osuđuje na propast eventualni bojkot, kao jedini adut opozicije.

“Ukoliko Ne davimo Beograd bude izašao na izbore, predizborna koalicija biće moguća samo sa pokretima i Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića, dok ostale opozicione partije ne dolaze u obzir”, rekao je Dobrica Veselinović u razgovoru za list “Nova” i dodao da ostali opozicioni akteri na političkoj sceni imaju problematičnu prošlost, ali da je sa njima saradnja moguća posle izbora, zbog smene SNS.

Gajić je reagovao na Tviteru.

“Sad i ovaj momak misli da je pametno graditi ime napadajući opoziciju i obećavajući unapred izlazak na izbore bez obzira na uslove. Izbor koalicionog partnera to potvrđuje”, napisao je Gajić.

U izjavi za Nova.rs objašnjava šta je u Veselinovićevoj izjavi, prema njegovom mišljenju, sporno.

“Postalo je simptomatično kako neki pokreti i udruženja, koji se gnušaju politike, a ipak su u političkoj areni, pre svega napadaju opoziciju. Prosto je neverovatan manir da je opozicija stalno na meti kritika. To je tema čak i onih koji se formalno nalaze u statusu opozicije. Pokušavaju da zarade na toj sintagmi “svi su isti”, pa tako i Dobrica Veselinović u ovom intervjuu, u kojem je glavno mesto kritika opozicije. Protivrečno je i to što jedino Zelenović dolazi u obzir, što se tiče saradnje, iako je bio lider Demokratske stranke, a duhovni otac mu je bivši ministar koji je glavni krivac za to što je DS izgubila izbore. To mu ne smeta, ali mu smeta ko je uveo bus plus i čiji je kafić u Savamali. To je politički diletantizam, da ja nemam reči”, kaže Gajić.

Veselinoviću zamera i to što je, kako kaže, praktično obećao da će izaći na izbore.

“Time utiču i na to da ako SNS uopšte napravi neki ustupak opoziciji, on bude samo kozmetički. A oni samo računaju ko će izaći na izbore. Zelenović je prošli put narušio dogovor o bojkotu zbog neutažive želje da ostane gradonačelnik Šapca i te izbore je na kraju izgubio. Sa kojim onda moralnim pravom oni kritikuju opoziciju koja je bojkotovala izbore? Jedini adut opozicije jeste pretnja bojkotom, ako se ne napravi ozbiljan pomak po pitanju izbornih uslova. A ovaj dijalog je gori nego onaj na FPN 2019. Godine, s obzirom na broj učesnika i veliki broj onih koji hoće da izažu na izbore. Dijalog deluje kao jedna kamuflaža da se opozicija natera da izađe na izbore, a činjenica je da nije lako ponovo ih bojkotovati i opstati u politici. Na kraju, kad je opozicija u pitanju, jedino je važno kakvu će odluku o učešću na izborima doneti narodna stranka, Stranka slobode i pravde i Demokratska stranka”, zaključuje Gajić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare