Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti nakon sastanka u Domu garde na Topčideru.

Vučić je rekao da na Srbiju veoma negativno utiče rat u Ukrajini, jer ne može da uvozi naoružanje.

Pročitajte još...

„Na nas negativno utiče rat u Ukrajini – zato moramo što brže da se orijentišemo na sopstvene snage. Moraćemo mnogo više da se usredsredimo i opredelimo na dobijanje novih sredstava iz odbrambene industrije Srbije“, naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da će se ići na povećanje primanja u Vojsci Srbije.

„Ja ću na Dan državnosti raspisati konkurs za prijem u specijalne jedinice. Biće dodatno snaženje naših specijalnih jedinica. Minimalna, osnovna plata biće preko 200.000 dinara. Želimo da postaknemo ljude da se prijave u specijalne jedinice“, naveo je on.

Vučić je zatim napustio konferenciju, uz komentar da „ne voli da kasni“.

„Svi će vam se obratiti i biti spremni da odgovore na vaša pitanja. Ja ne volim da kasnim, vidim da me neki napadaju – kažu zato što sam vrlo grub i strog prema onima koji zakasne. Da, ja ne trpim kašnjenje, ne trpim nerad, ne trpim neodgovornost, ne trpim neprofesionalizam. I time se ponosim i ne vidim da je to razlog za kritiku“, rekao je Vučić i napustio konferenciju za medije.

Anonimusi izvršili napade na sajtove Vojske Srbije

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je danas da je hakrska grupa „Anonimusi“ napala sajtove Ministarstva odbrane, te da su ti napadi, kako kaže, bili kontinuirani.

„Kontinuirani su bili napadi na sajt Vojske Srbije. Vojno-bezbednosna agencija i druge strukture su uspešno izvršile odbranu tih sajtova. Mogu da kažem da smo se uspešno ‘odbranili’ od tih napada. Analizirali smo odakle su stizali napadi, bilo je iz regiona, bilo je nešto iz Evrope. Prvo je krenuo hakerski napad na sajt Vojske Srbije, odatle je sve krenulo, a kasnije se širilo na sajtove institucija Republike Srbije. To je nešto o čemu ćemo morati da povedemo računa i to pokazuje da neki imaju neskrivena neprijateljstva prema našoj državi“, rekao je Vučević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare