Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bs

Pojedini tviteraši danas su preneli informaciju da je iz opštinskog budžeta Vrnjačke Banje odobreno 1,3 miliona dinara Milijani Pađen, navodno sestri direktora Koridora Srbije Zorana Babića za projekat “kiseljenje kupusa’’. Međutim, predsednik te opštine Boban Đurović za naš portal navodi da je taj iznos po konkursu odobren jednoj zemljoradničkoj zadruzi u Banji, ali je demantovao medijske navode da je reč o sestri Zorana Babića. Sam Babić u izjavi za Nova.rs navodi da nema sestru koja se zove Milijana.

Informacije da je Milijana Pađen, navodno sestra aktuelnog direktora Koriodora Srbije Zorana Babića,  iz opštinskog budžeta Vrnjačke Banje dobila 1,3 miliona dinara za projekat „kiseljenje kupusa“, naš portal je proveravao u opštinskoj upravi Vrnjačke banje.

Predsednik te opštine Boban Đurović demantuje da je novac uplaćen „jednoj osobi“ i pojašnjava da je 1,3 miliona dinara iz gradskog budžeta odobreno zemljoradničkoj zadruzi  na čijem je čelu suprug Milijane Pađen, za koju su mediji naveli da je u rodbinskim odnosima sa Zoranom Babićem.

On objašnjava da je Opština raspisala konkurs za podršku poljoprivrednim gazdinstvima, zadrugama i zadrugarstvu, u skladu sa nacionalnom politikom Ministarstva poljoprivrede, na koji su mogle da se jave sve zadruge sa teritorije opštine.

Navodi da je Komisija odobrila iznos od 1,3 miliona dinara za projekat sa kojim je konkurisala zadruga u kojoj je Milijana Pađen i koja ima više poljoprivrednih proizvođača koji uzgajaju različite kulture.

„Ne mogu sada u nedelju tačno da Vam kažem kako se zove zadruga, ali znam sigurno da gospođa Milijana Pađen nije sestra Zorana Babića. Mi kao opština pružamo podršku zadrugarstvu i ta zadruga kojom rukovodi suprug gospođe Pađen je konkurisala sa svojim projektima. Mi smo sve zadrugare povezali sa hotelima u Banji i podstičemo njihov rad tako što im omogućavamo da 90 odsto svojih proizvoda plasiraju u hotelima u Banji, a 10 odsto na drugim maloprodajnim tržištima“ objašnjava Đurović.

On dodaje i da je zadruga po konkursku tražila mnogo više novca, ali da je Komisija odobrila iznos od 1,3 miliona dinara, te da je to konkurs koji Opština raspisuje svake godine kao podsticaj poljoprivrednim proizvođačima.

Naš portal je kontaktirao i sa Milijanom Pađen, ona je u kratkom telefonskom razgovoru demantovala da je sestra Babića, ali bez detaljnih objašnjenja.

Direktor Koridora Srbije Zoran Babić je u izjavi za Nova.rs naveo da nema sestru koja se zove Milijana. Upitan da li mu je ona rođaka, on je naveo:

„Nemam sestru koja se zove Milijana, a vi pišite šta hoćete“.

Uvidom u javno dostupne informacije na sajtu Agencije za privredne registre došli smo do podataka da je Milijana Pađen direktorka Zemljoradničke zadruge „Pamat“ iz Vrnjačke Banje i da u sklopu  tog pravnog lica posluje šest zadrugara. Zemljoradnička zadruga prema podacima APR-a osnovana je 2018. godine, a bavi se preradom i konzerviranjem voća i povrća.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare