Amfilohije Radović Foto:TANJUG / RADE PRELIC

Mitropolit Amfilohije Radović, koji je jutros preminuo u Podgorici, govorio je o Oliveru Ivanoviću, lideru GI SDP, neposredno nakon njegovog ubistva. Amfilohije je pričao da je on poslednja žrtva zločinaca “domaćih i međunarodnih”.

Aleksandar Ivanović, bratanac Olivera Ivanovića, objavio je danas na svom Tviter nalogu snimak govora Amfilohija Radovića o ubijenom lideru GI SDP i naveo da su mu na tome „beskrajno zahvalni“.

Mitropolit je na Bogojavljanje, tri dana posle ubistva, pričao o Ivanoviću.

„Oliver Ivanović je iz Doljana. Njegov otac je ovde sahranjen i njegovi preci. On je poslednja žrtva domaćih i međunarodnih zločinaca. Ovde je nikao… On ovde ostaje“, rekao je Amfilohije.

On je naveo da je Oliver Ivanović izdanak Crne Gore, kao i svi njegovi preci, kao i „svako čestito breme Ivanovića“.

„Poslednja žrtva na Kosovu i Metohiji je Crngorac, Ivanović, iz čuvene porodice, kojima je kralj i gospodin Nikola dodelio i onu zlaticu, onu svetinju u svoje vreme gde su oni bili. Oliveru Ivanoviću, vrsnom Crnogorcu, Srbinu, potomku svojih predaka, njemu bog da da pokoja, njegovoj porodici snage da izdrži ovo iskušenje, a celoj Srbiji, ali i Crnoj Gori da budu pri pameti da ne gube svoju savest, svoj svest i svoje osećanje, sa svim poštovanjem prema svima koji žive na Kosovu i Metohiji“, pričao je Amfilohije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar