Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Skupština slobodne Srbije (SSS( najoštrije je osudila intenzivirano divljanje ekstremističkih i profašističkih organizacija u poslednjem periodu i upozorila javnost da su one pod strogom kontrolom i u službi naprednjačke vlasti.

„Opskurne ekstremističke i profašističke družine služe predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da bi ih građanima i zapadu predstavio kao realnu političku alternativu svojoj vlasti, u odnosu na koju SNS deluje kao umerena politička opcija, što je daleko od istine“, navodi se u saopštenju.

Skupština slobodne Srbije upozorava da ove organizacije služe i da bi unele razdor i zlu krv na opozicionoj političkoj sceni, a osim toga, njihova važna funkcija je i zastrašivanje protivnika naprednjačkog režima.

Skupština slobodne Srbije pozdravlja sve manifestacije i aktivnosti koje podstiču toleranciju i međuetničko pomirenje, i neguju međuetničko poštovanje, poput festivala „Mirdita, dobar dan!“

Bolja budućnost svih građana našeg regiona direktno je zavisna od saradnje i pomirenja naroda na ovim prostorima, poručili su iz Skupštine slobodne Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar