Foto: Shutterstock

Potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Tijana Šerbula ocenila je da gradska vlast mora da uvede video nadzor u sve vrtiće i da obezbedi čuvare u objektima koji su često meta provalnika, da bi se rešilo pitanje sigurnosti dece i imovine.

Ona je ocenila da se u vrtiću „Maslačak“ dogodio nezapamćen stepen vandalizma, gde deca provela dan jer nije imao ko da ih čuva, iako su huligani prethodne noći provalili u to obdanište, urinirali po sobama, bacali pikavce, ukrali tehniku i pojeli i popili svu hranu i piće.

„Iako se hvale sjajnim uslovima za rad i procvatom predškolskih ustanova, Grad već neko vreme ignoriše zahteve roditelja za uvođenje privatnog obezbeđenja ili video nadzora“, rekla je Šerbula u pisanoj izjavi i dodala da gradska vlast traži da troškove za to snose roditelji.

Ona je dodala da roditelji već plaćaju troškove nabavke čaša, ubrusa, bojica i hartije i ocenila da praksa nebrige za najmlađe i njihove roditelje i vaspitače traje godinama, dok je za njihovu bezbednost nadležan gradski Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu.

***

BONUS VIDEO: Zgarište i narkomani pored vrtića: Građani Užica strahuju za bezbednost svoje dece

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare