Kikinda, Borko Stefanović, Dragan Đilas, Dragan Djilas, Marinika Tepić, SSP
Foto: Jovan Marković/SSP

Stranka slobode i pravde (SSP) danas je u Kikindi predstavila Plan za dan posle kao i inicijativu za formiranje državnog alimentacionog fonda.

Predsednik SSP Dragan Đilas je istakao da je sve manje ljudi u Kikindi i to zato što je tu plata niža za više od osam odsto od prosečne i jer „vlast ne može Kikinđanima ni čistu vodu da isporuči“, saopštila je SSP.

On je rekao da drugi deo Plana za dan posle garantuje dobar život, te precizirao da „to znači besplatne udžbenike i obrok za svakog đaka u Kikindi“.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Ako me pitate odakle pare, ima para, ako zaustavimo korupciju. Evo ovde vodovod čija cena je bila šest miliona evra sada košta 9.5 miliona. I tako je svuda u Srbiji“, poručio je Đilas.

Potpredsednica SSP Marinika Tepić je predstavila državni alimentacioni fond kao mehanizam koji će garantovati samohranim roditeljima i njihovoj deci sigurnost, za vreme brakorazvodnih parnica koje predugo traju, ali i kada je jedan od roditelja nesavestan.

Ona je rekla da drugi deo Plana za dan posle koji garantuje povratak pravde u Srbiju znači lustraciju koja će biti sprovedena na osnovu zakona.

Prema njenim rečima, svi koji su na bilo koji način maltretirali ljude sa pozicija vlasti će dobiti zabranu da se kandiduju i neće više moći da budu birani.

Tepić je rekla da „nikada više neće majke plakati, jer se plaše da će im dete ostati bez posla, ako ne obezbede sigurne glasove“.

Tepić je podsetila i da drugi deo Plana predviđa formiranje „tužilaštva za borbu protiv korupcije predsednika, premijera, ministara, državnih sekretara, predsednika opština…“, te navela da će „svi koji su kršili zakon odgovarati“.

Potpredsenik SSP Dejan Bulatović je naglasio da je neophodno zaustaviti rasprodaju srpske zemlje, obezbetiti 100 evra za subvencije po hektaru i omogućiti poljoprivrednim proizvođacima da kupuju gorivo bez akciza.

„I sve to mora pod hitno, jer smo suočeni sa katastrofom, jer seljaci bacaju hranu, jer im država nije obezbedila fer otkupne cene, zaštitu od grada i mraza…“, rekao je on.

Zamenik predsednika SSP Borko Stefanović je istako da je nakon devet godina naprednjačke vlasti potpuno jasno da oni ne brinu o narodu „nego isključivo o sopstvenom džepu“.

„Da bi to promenili potrebno je da pobedimo ovu nesposobnu, bahatu i kriminalizovanu vlast. To ćemo uraditi na prvim sledećim slobodnim izborima, pre toga moramo obezbediti građanima da biraju bez ucena i na bazi istinitih informacina, koje će čuti na RTS-u“, rekao je Stefanović.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar