Foto: SSP/Jovan Marković

Umesto da građanima Srbije posle devet godina vlasti prvi put predstavi plan za Kosovo i Metohiju, Aleksandar Vučić je danas u Skupštini Srbije vređao političke protivnike i po ko zna koji put, zarad jeftinih političkih poena, zloupotrebljavao junake sa Košara, ocenila je Stranka slobode i pravde.

SSP je ukazala da je Vučić „priznao je da nema nikakav plan za KiM, ali je šokirao javnost pričama da je imao uvid u dosijee boraca sa Košara i nije priznao da se on useljavao u državni stan od 117m2 dok su oni ginuli“.

„Nije imao hrabrosti da u Skupštini Srbije kaže punu istinu – dok su 1999. padale bombe po Srbiji, dok su ginuli junaci na Košarama kojima danas pokušava da manipuliše, Aleksandar Vučić, tada ministar u Miloševićevoj vladi kućio se u državnom stanu od 117,48m2 u „Crvenkapi“ na Novom Beogradu, u tada najelitnijem i najskupljem stambenom naselju“, navela je SSP.

„Bilo je to crno-crveno vreme Srbije, vreme krvi i mraka u svim sferama života. Na vlasti su bili Socijalistička partija Srbije (SPS), Srpska radikalna stranka (SRS) i Jugoslovenska levica (JUL). Srbija je bila pod nogama Slobodana Miloševića, Vojislava Šešelja, Mirjane Marković i naravno Aleksandra Vučića“, podseća ta stranka.

SSP ističe da se nikada ne sme zaboraviti istina i da će se generacije sa pijetetom sećati junaka sa Košara ali da se nikada neće i ne sme zaboraviti ko ih je gurnuo u pogibiju a da se Vučić tada useljavao u ogroman državni stan koji je dobio praktično kao poklon Miloševićevog režima.

„Današnji Vučićev govor u Skupštini vrhunac je beščašća i državničke neodgovornosti i siguran dokaz da će nastaviti da manipuliše Kosovom i Metohijom zarad opstanka na vlasti“, zaključila je Stranka slobode i pravde.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare