sbb telekom
Foto: Promo

 Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da poslednje saopštenje Ministarstva kulture i informisanja podseća na devedeste godine kada je tadašnji ministar informisanja Aleksandar Vučić "proganjao novinare i gasio slobodne medije". SSP je u saopštenju navela da je razlika što tada autori tekstova koji su etiketirali novinare i pozivali na njihov linč nisu to radili sa pozicije ministara u Vladi Srbije niti su svoje, mržnjom prepune tekstove objavljivali na memorandumu Vlade Srbije.

„Druga razlika je u tome što i pored javnog poziva na linč ‘kafanskih pevaljki, autošovinista, plaćenika, zagrepčana duhom i shvatanjem sveta’ kako ministar naziva novinare Filipa Švarma i Teofila Pančića, još uvek niko nije stradao, što ne znači da neće“, ocenila je SSP.

U saopštenju se dodaje da je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević u svojim saopštenjima pokazao da je „ako ne pokrovitelj onda bar zaštitnik“ onih koji smatraju da je legitimno koristiti nasilje, upadati na izložbe i prekidati događaje sa kojima se ne slažu.

Prema oceni SSP, ministar Vukosavljević se ili „pogubio i ovakvim saopštenjima pokušava da se dodvori Vučiću“ i time za sebe obezbedi još jedan mandat, ili „neko zloupotrebljava njegovo (Vukosavljevićevo) ime i funkciju ministra i piše takva saopštenja“.

„SSP garantuje da će svi koji državni sistem koriste za to da podstiču mržnju i javno pozivaju na linč neistomišljenika, odgovarati za svoje postupke“, navedeno je u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare