SSP: Pozivanje svedoka da da iskaz u Jagodini zastrašivanje

Politika 07. maj. 202120:53
Podeli:
Dragan Marković Palma Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

To što policija ekspresno reaguje na prijave Dragana Markovića Palme i poziva svedoka čiji identitet je on nezakonito otkrio, da da izjavu u njegovom privatnom gradu Jagodini, još je jedan dokaz da postoji namera da se svedoci i žrtve Palminih monstruoznosti zastraše, saopštila je danas Stranka slobode i pravde (SSP).

SSP navodi da „ako je već država priznala da ne postoje uslovi za nezavisnu istragu u Jagodini“, time što je predmet protiv Markovića prebačen u tužilaštvo u Kraljevu, „kome je palo na pamet da svedoka koji je još 24. aprila prijavio policiji pretnje i uznemiravanja sada zove u Palmin privatni grad Jagodinu, kršeći tako logiku i zloupotrebljavajući zakonsku proceduru“.

„Zahtevamo od svih institucija da prestanu sa pokušajima da zaštite Palmu i da se stave u službu istine i pravde tako što će svedocima i žrtvama obezbediti poseban status. Umesto lova na svedoke i žrtve, to je posao policije, tužilastva i sudova. Ukoliko ne počnu to da rade bićemo prinuđeni da zaštitu za naše građane tražimo od međunarodnih tela za zaštitu ljudskih prava“, navodi se u saopštenju.

SSP navodi da zahteva da svedoka, koji je prvi progovorio „o svemu što se dešava na Palminim bunga-bunga žurkama nadležni saslušaju u Beogradu i tako pokažu da zaista žele da saznaju istinu, a ne da maltretiraju one koji više neće da ćute“, podsećajući da je predsednik Jedinstvene Srbije „čovek osumnjičen za pedofiliju i organizovanu prostituciju“.

Nakon što je potpredsednica SSP Marinika Tepić na konferenciji za novinare 19. aprila emitovala izjavu muškarca čiji je identitet bio zaštićen, koji je govorio o podvođenju devojaka i maloletnica na „žurkama“ u Končarevu i Jagodini, Dragan Marković Palma je u medijima izjavio da „zna identitet“ tajnog svedoka, i da ga je „prepoznao po džemperu“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar