Ostoja Mijailović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Stranke slobode i pravde (SSP) optužila je čelnike SNS da u poslednjim mesecima svoje vlasti u Beogradu, grabe projekte, navodeći primer izgradnje luksuznog kompleksa od oko 66 hiljada kvadrata iza kojeg stoje Ostoja Mijailović iz Čačka i Saša Popović.

„Ko gradi po Beogradu luksuzne stanove i komplekse, ako ne lica koja su neposredno povezana sa ovom vlašću? Beograd postaje njihovo igralište i sada, u poslednjim mesecima svoje vlasti u Beogradu, grabe projekte. Tako je i sa novim najavljenim luksuznim kompleksom od oko 66 hiljada kvadrata ‘Lux 51’. Ko ima toliko para, leđa i veza da ovoliko gradi po Beogradu? Projekat za stambeni kompleks su uradili Folic Architects, inicijalno osnovani od strane Milutina Folića, nekada glavnog urbaniste grada Beograda. A vlasnici firme Lux Invest International su niko drugi do: Concord West d.o.o. Beograd koji je često dobitnik raznih javnih nabavki Grada Beograda i javnih komunalnih preduzeća, Ostoja Mijailović, finansijer SNS-a i prodavac Land Rovera za “Oko sokolovo” i Aleksandar Saša Popović, estradni umetnik“, stoji se u saopštenju.

„Godinama gore navedene privatne firme dobijaju višemilionske tendere od Grada Beograda, koji se finansiraju iz budžeta, odnosno parama Beograđana. Jedno je sigurno, svaki projekat, kada se malo zagrebe ispod površine, mora da uključi nekoga ko je na ovaj ili onaj način povezan sa sada vladajućom SNS“, navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

Nova.rs je stupila u kontakt sa Ostojom Mijailovićem i postavila mu pitanje da li su tačni navodi Stranke slobode i pravde. On nas je saslušao i odgovorio;

„Trenutno se nalazim u Italiji, kada dođem u Srbiju pričaćemo“, rekao je Mijalilović, koji je i predsednik KK Partizan.

Mijailović je bio član Nove Srbije od 2000. do 2015. godine. Imao je funkciju gradskog većnika – zadužen za mala i srednja preduzeća. Takođe, jedno vreme je bio istaknuti saveznik gradonačelnika Vojislava Ilića, brata lidera Nove Srbije Velimira Ilića. Ovu stranku je napustio da se bi se potom priključio Srpskoj naprednoj stranci 2015. i podneo ostavku na mesto većnika u Čačku.

Dobio je 116. mesto na progresivnoj partiji Aleksandra Vučića — „Srbija je pobedila” liste na parlamentarnim izborima u 2016. godini i izabran je kada je lista osvojila većinsku pobedu sa 131 od 250 mandata. Trenutno je zamenik člana parlamentarne komisije za dijasporu i Srbe u regionu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar