Foto: youtube.com

Predsednik KK Partizan, Ostoja Mijailović, govorio je za klupsku televiziju o aktuelnostima u redovima crno-belih.

PROČITAJTE JOŠ

Mijailović je obišao ekipu na Zlatiboru, ugostio je i Nikolu Pekovića, nekadašnjeg igrača i čelnika kluba, a sada predsednika KS Crne Gore.

Bilo je reči o sezonskim kartama, pripremama na Zlatiboru, radu Željka Obradovića, koji je doneo novu energiju Partizanu.

U jednom pitanju, koje je imenovano kao „može li jedan poziv da promeni sve“, Mijailović je govorio opširno.

„To su stvarno isto smešne priče, ja nisam krio nikada za ove četiri godine da sam član Srpske napredne stranke, da sam član glavnog odbora… Da mi je dobar prijatelj predsednik države koji je od mog dolaska zdušno podržavao i pomagao sve što je na početku sezone obećao, da u ime države pomogne. Mi nikada od strane države nismo prevareni, nikada država nije uticala na to da se Partizan odriče nečega, da nešto mora, i tako dalje. Mi smo sportski klub koji je u svom radu i rezultatima autonoman. Znamo odakle dolaze te zlurade priče. Ja time ne želim da se bavim, da trošim energiju na glupe stvari. Meni je ponos što živim u Srbiji, što Partizan trenira na Zlatiboru. Mi smo deo te državne pomoći koja nam i pripada, najtrofejniji smo košarkaški klub koji ovu državu promoviše na određeni način. Kroz gest da treniramo na Zlatiboru gledamo da to i vratimo. Zoran, Željko i ja smo nacionalisti, volimo našu zemlju, i ovi momci što su potpisali, želeli su da se vrate u Srbiju“, rekao je Mijailović.

Foto: Starsport

Izneo je posebno jedan primer, a onda je govorio o kriminalnim grupama.

„Balša Koprivica, hajde da kažem da je većinu života proveo u Americi, tu je i video svoju karijeru, mogao je da čeka na Letnjoj ligi neku svoju priliku, vratio se u svoju zemlju i veruje Partizanu. Kao i Alen Smailagić i još neki momci, da ne nabrajam. To je ozibljan znak, momci su verovali. Da su verovali u neke druge priče, ne bi se vratili u svoju zemlju. Partizan je autonoman u svom radu i to su priče koje su glupe, okrenute protiv mene. Ispada da ja nisam sposoban kao predsednik kluba, da klub zaštitim od političkih uticaja, kriminalnih grupa, a u proteklom periodu smo videli ko je sarađivao sa kriminalnim grupama, a ko nije. Ja dok sam predsednik, niko neće moći da uđe u strukture kluba. Prvi put kad ne budem izdržao, podneću ostavku, ne bih ja bio ja kada bih to morao da prihvatim.“

Bilo je reči i o poverenju navijača.

„Pre neki dan su bile ankete na navijačkim stranicama gde je glasalo 3.000 navijača. Nisam očekivao taj procenat podrške od 81%, čak 2.500 navijača reklo je da ova uprava ima podršku. Psihički sam dosta teško podneo prošlu sezonu, ali sam znao šta će biti, izdržao sam. Mnogi su mislili da ću da podnesem ostavku, da se sklonim, što zbog medijskih, što zbog navijačkih napada. Neka služi na čast svakom ko me pljuvao, to mi je dalo snagu da izdržim“, naveo je Ostoja Mijailović.

Sezonske karte će biti rasprodate.

„U ovom trenutku smo prodali veliku većinu slobodnog kapaciteta sezonskih karata. Nama će ove sezone najjači sponzori biti navijači i to kupci pojedinačnih karata. Karta mora da ima svoju vrednost i ove godine imamo nula podeljenih besplatnih karata. To su ljudi prepoznali kao svojevrsnu pomoć klubu.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare