Foto: Nemanja Jovanović

Stranka slobode i pravde saopštila je danas da nedavno postavljena predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić pretvara REM u "ispostavu Srpske napredne stranke", te da je to jedan od razloga zašto ne treba da bude na toj funkciji.

Kako je SSP navela u saopštenju, Olivera Zekić se „proslavila“ izveštajem u kome je izjednačila kablovske i kanale sa nacionalnom frekvencijom i kazala da opozicije ima više na televizijama nego vlasti.

„Postavljenjem Olivere Zekić za člana radne grupe, Vlada Srbije se „podsmeva“ svima koji se bore za demokratiju u Srbiji, šaljući time poruku da nema nameru da poboljša izborne uslove u Srbiji“, navedeno je u saopštenju.

Na to, kako je navedeno, neće reagovati ni Evropa, kao što nije ni prethodnih devet godina, jer „važnije je prodati vozove za metro Srbiji, nego pomoći da se vrati demokratija i da se podignu porušene institucije“.

Kako je navela SSP, postavljenjem Olivere Zekić kao člana Radne grupe za saradnju sa OEBS-om i sa Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava, Zekić će se baviti koordinacijom i praćenjem sprovođenja primene preporuka za unapređenje izbornog procesa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar