Mila Popović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Beograd Mila Popović ukazala je danas na neracionalan potez gradske vlasti pri zakupu dostavnih vozila za predškolske ustanove i izrazila sumnju da je "posle afere kupovine tableta za osnovce koji su umesto pet koštali 15 miliona evra, gradska vlast ponovo napunila nečije džepove"

„Gradski sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu u maju je na tri godine zakupio 62 dostavna vozila za predškolske ustanove i to platio čak dva miliona evra! Tačnije, za tri godine iznajmljivanja, grad je platio čak 32.258,06 evra po jednom dostavnom vozilu! Za tu sumu bilo je moguće kupiti, a ne iznajmiti, 62 dostavna vozila!”, navela je u opisanoj izjavi Mila Popović.

Ona je navela da se „kao po običaju, na ovakve tendere javio samo jedan ponuđač“ i da je posao dodeljen rent-a-car kompaniji „Panalex AD“.

Popović sumnja u kredibilnost ponuđača, navodeći da ta kompanija „nema ni svoj vebsajt“.

„Zahtevamo od gradske uprave da poništi ovaj tender i da nabavi samo ona vozila koja su vrtićima zaista potrebna, ali po tržišnim cenama. Veliko je pitanje i da li su predškolskim ustanovama potrebna baš 62 vozila ovog tipa“, naglasila je Popović.

Po njenom mišljenju, „sramno je da interesna grupa okupljena oko SNS, umesto da ulaže u vrtiće i najmlađe Beograđane, svoje finansijske interese ispunjava iskorišćavajući ih“.

Bonud video: Šetnja i dolazak na protest Novi Sad

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar